Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Risikko perustelee moitteitaan Heikkisen 12 minuutin tempusta: “Yleisten käytäntöjen mukaan vpj ei äänestytä”

Eduskunnan puhemies Paula Risikko.

Demokraatti uutisoi tänään, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen on saanut eduskunnan puhemieheltä Paula Risikolta (kok.) moitteet siitä, että tämä lopetti asiantuntijakuulemiset sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Lue lisää: Hannakaisa Heikkinen sai puhemieheltä pyyhkeet 12 minuutin tempusta – Timo Kalli: ”Ei siinä mitään vastalauseita kellään ollut”

Heikkinen äänestytti varapuheenjohtajana asiasta valiokuntaa sen jälkeen, kun sen puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) oli lähtenyt puhemiesneuvoston kokoukseen 12 minuuttia ennen kokouksen päättymistä.

”Puhemies totesi, ettei tapahtunut, jossa varapuheenjohtaja vei kiistanalaisen asian äänestykseen, ollut menettelytavaltaan valiokunnissa noudatettavien periaatteiden mukainen”, puhemiesneuvoston pöytäkirjassa lukee.

Paula Risikko perustelee nyt toimintaansa Demokraatille.

– Eduskunnan yleisten käytäntöjen mukaan vpj ei äänestytä. Myös valiokuntaoppaassa todetaan, että puheenjohtajan (erit. lyhytaikaisen) poissaolon aikana vpj:n ei pidä viedä äänestykseen kiistanalaisia asioita, Risikko toteaa Demokraatille tekstiviestise.

Seuraako tästä enää varapuheenjohtaja Heikkiselle tai muutoin mitään vai jääkö asia tähän? Onko äänestys mitätöitävä?

– Olen ymmärtänyt, että ovat sen valiokunnassa jo puineet. Heikkiselle on mennyt tietoon puhemiesneuvoston kanta, Risikko vastaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE