Nyheter

Rönnholm vill ha stabila kommuner

Jukka-Pekka Flander
Partisekreterare Antton Rönnholm utlovade konstruktiv kommunalpolitik i samband med lanseringen av SDP:s valprogram.

Vi tar hand om kommunen. Kommunen tar hand om oss. Under den parollen går SDP till val. Partisekreterare Antton Rönnholm fick ge flankstöd åt statsministern och presentera sina tankar om hur man vinner valet.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

Kommunalvalsprogrammet lanserades av statsminister Sanna Marin, partisekreterare Rönnholm samt de tre vice ordföranden Niina Malm, Ville Skinnari och Matias Mäkynen.

 

Rönnholms del av dagens program bestod av att betona partiets styrkor i valkampen.

 

– Vi behöver speciellt beslutsfattare som är kunniga, kapabla till förändring och genomför den med hjälp av rätta värderingar, sade Rönnholm.

 

Kommunalvalsprogrammet lyfter fram sådana saker som hör till SDP:s kompetensområden och är dessutom relevanta i sammanhanget.

 

– Vi ska ha socialt, miljömässigt och ekonomiskt stabila kommuner, listade partisekreteraren SDP:s kommunalpolitiska målsättningar.

 

– SDP har en bra situation. Partiet har en positiv image och populära kandidater, nämnde Rönnholm som utgick från undersökningar att väljarna delar partiets värderingar och litar på socialdemokratisk sakkunskap i många av de frågor som är viktigast för dem. Han betonade att socialdemokraterna tar tid på sig att sätta sig in i sakfrågorna.

 

– Medborgare oroar sig över hur vi talar till varandra. Vi ska ta hand om alla och visa respekt för alla människor, konstaterade Rönnholm.

 

Enligt honom har det politiska diskussionsklimatet försämrats men SDP:s roll är att föra en saklig och positiv kampanj.

 

– Vi behöver kommunalpolitik som är konstruktiv och inte tärande.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE