Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Musiikki

RSO ja Hannu Lintu nappasivat taas Grammy-ehdokkuuden – Beyonce rohmuaa peräti yhdeksää pystiä

Veikko Kähkönen

Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) ja ylikapellimestari Hannu Lintu ovat jälleen ehdolla yhdysvaltalaisen Grammy-musiikkipalkinnon saajaksi. RSO oli ehdolla myös viime vuonna.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Grammy-ehdokkuudet julkaistiin myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa.

RSO on ehdolla parhaan orkesterilevytyksen palkinnosta, joka myönnetään kapellimestarille ja orkesterille. RSO levytti puolalaisen säveltäjän Witold Lutoslawskin sinfoniat 2 ja 3.

Myös suomalaissäveltäjä Kaija Saariahon musiikkia sisältävä levytys on ehdolla parhaan klassisen kokoelman Grammy-palkintoon. Saariahon teoksia levytti Oslon filharmoninen orkesteri kapellimestarinaan Clement Mao-Takacs. Palkinto myönnetään levytyksen tekijöille.

Viime vuonna RSO:n ehdokkuus tuli Saariahon sävellysten levytyksestä.

Grammyt myöntää Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys, ja palkinnot jaetaan 31. tammikuuta. Palkintogaalan juontaa koomikko Trevor Noah, mutta gaalan formaatista ei ole vielä tarkempaa tietoa koronaviruspandemian takia.

Suomalaisehdokkaista kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Ehdokkuuksissa pop-naisten vuosi

Grammyt ovat tulleet suurelle yleisölle tunnetuksi erityisesti pop-musiikin kautta. Musiikkialan Grammy-palkintoja pidetään elokuva-alan Oscareihin verrattavana tunnustuksena.

Tämän vuoden Grammy-ehdokkuuksia saivat erityisesti naiset ja pop-artistit. Eniten ehdokkuuksia kahmi pop-tähti Beyonce itse kirjoittamallaan ja ohjaamallaan musiikkielokuvalla Black Is King. Beyonce sai yhteensä yhdeksän ehdokkuutta.

Nuoremmat pop-artistit, brittiläinen Dua Lipa sekä yhdysvaltalainen Taylor Swift nappasivat molemmat kuusi ehdokkuutta. Lisäksi räppäri Roddy Ricch sai kuusi ehdokkuutta.

Kanadalainen Justin Bieber sai neljä ehdokkuutta, kuten myös 18-vuotias pop-sensaatio Billie Eilish. Neljä ehdokkuutta tuli myös räppäri Megan Thee Stallionille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE