Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Ruotsidemokraateilla jo 22,6 prosentin kannatus – sosialidemokraatit pysyy yhä suosituimpana

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Kuvassa Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson.

Ruotsidemokraattien kannatus kasvaa länsinaapurissa kohisten. Puolue saa Ruotsin tilastokeskuksen (SCB) tuoreessa mittauksessa 22,6 prosentin kannatuksen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Edellisestä toukokuussa tehdystä kyselystä ruotsidemokraattien kannatus kasvoi peräti 5,5 prosenttiyksikköä ja viime vuoden vaaleistakin yli 5 prosenttiyksikköä.

Sosialidemokraatit on mittauksessa edelleen suosituin puolue 26,3 prosentin kannatuksella. Tulos on kuitenkin puolueen huonoin SCB:n mittausten historiassa. Tuki demareille on huvennut 1,3 prosenttiyksikköä puolessa vuodessa.

Suoranaisen romahduksen kokevat kristillisdemokraatit.

Tiistaina julkistetun laajan kyselyn mukaan maltillinen kokoomus on jäänyt selvästi ruotsidemokraateista reilun 18 prosentin kannatuksella. Tuki puolueelle on tosin kasvanut edellisestä toukokuun mittauksesta.

Suoranaisen romahduksen SCB:n mittauksessa kokevat kristillisdemokraatit. Puolueen kannatus on laskenut puolessa vuodessa yli 6 prosenttiyksikköä.

Suurin osa ruotsidemokraattien lisääntyneestä kannatuksesta onkin peräisin juuri kristillisdemokraattien riveistä. Seuraavaksi eniten ruotsidemokraatteihin on siirtynyt tukea kokoomuksesta ja sosialidemokraateista.

SCB:n kyselyyn haastateltiin satunnaisotannalla yli 9 000:ta äänestysikäistä ruotsalaista pääosin marraskuun aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE