Kotimaa

Ruotsin ja Tanskan pääministerit reagoivat Turun tapahtumiin

lehtikuva / roni lehti
lehtikuva / roni lehti
lehtikuva / roni lehti

Turun tapahtumat on noteerattu maailmalla paitsi uutisissa, myös surunvalitteluissa. Esimerkiksi Pohjoismaista on reagoitu Turussa iltapäivällä tehtyihin puukotuksiin.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kertoo Twitterissä seuranneensa raskain sydämin tapahtumien raportointia. Hän on ilmaissut pääministeri  Juha Sipilälle (kesk.), että Ruotsi jakaa surun naapurimaansa Suomen kanssa.

Myös Ruotsin ulkoministeri  Margot Walsström on järkyttynyt. Hän toteaa ajattelevansa niitä, joihin tapahtumat ovat vaikuttaneet.

Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen kertoo olleensa yhteydessä Juha Sipilään ja ilmaisseensa sympatiansa ja solidaarisuuden osoituksensa hirvittävän puukkoiskun vuoksi. Tanskan pääministeri sanoo, että hänen ajatuksensa ovat uhreissa.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on lähettänyt pääministeri Juha Sipilälle osoitetun suomenkielisen kirjeen.

– Olen erittäin surullinen ja huolissani saatuani kuulla Turun tapahtumista tänään iltapäivällä, Juncker kirjoittaa.

 – Haluan ilmaista osanottoni suomalaisille ja etenkin kaikille hyökkäyksen uhreille ja heidän läheisilleen ja esittää syvimmän osanottoni surmansa saaneiden perheille. Vaikka kaikki yksityiskohdat selviävät vasta ajan myötä, tuomitsemme kaiken väkivallan viattomia ihmisiä kohtaan.

– Seuraan tilannetta tarkkaan samalla kun poliisi ja turvallisuudesta vastaavat viranomaiset jatkavat työtään varmistaakseen kansalaisten turvallisuuden kaikkialla Suomessa. Heidän toimintansa on jo pelastanut ihmishenkiä, ja heidän rohkeutensa ja ammattitaitonsa ovat kunniaksi Suomelle ja koko Euroopalle, Juncker toteaa.

Hänen mukaansa Euroopan komissio tarjoaa Suomelle kaiken tukensa vaikeassa tilanteessa.

– Olette ajatuksissamme tänä iltana, Juncker päättää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat