Politiikka

Ryhmäjohtaja kehotti lukemaan hallitusohjelman kunnolla: ”Nostaako tämä hallitus tuloveroja? Ei, me laskemme niitä”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Anders Adlercreutz.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Anders Adlercreutz.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Anders Adlercreutz.

RKP:n näkökulmasta hallitusohjelma on kokonaisuutena erittäin hyvä, sanoi ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz hallitusohjelman tiedonantokeskustelussa tänään eduskunnassa.

– Arvomme näkyvät selkeästi uudessa hallitusohjelmassa. Monet uudistukset ovat konkreettisia parannuksia suomalaisten arkeen.

Ryhmäpuheessaan Adlercreutz painotti, että koulutuksen ja innovaatioiden osalta suunta on muuttumassa. Hallituksen työllisyystavoitteen saavuttaminen vaatii asennetta ja määrätietoista politiikkaa mutta myös panostuksia koulutukseen, työmarkkinoihin ja infraan.

– Toteutamme perhevapaauudistuksen, joka lisää työelämän tasa-arvoa. Lisäämme työvoiman tarjontaa muun muassa työperäistä maahanmuuttoa helpottamalla. Parannamme suomalaisten yritysten mahdollisuuksia työllistää kansainvälisiä osaajia parantamalla ulkomaalaisten opiskelijoiden mahdollisuuksia jäädä työskentelemään Suomeen.

Adlercreutz kiitti hallitusohjelmaa kansainväliseksi ja hyväksi maamme kaksikielisyyden kannalta. Keskeistä on myös uskottava ilmastopolitiikka.

– Tavoitteenamme on tehdä Suomesta maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointivaltio. Ilmastonmuutoksen vastainen työ on suuri mahdollisuus Suomelle ja maamme teollisuudelle, Adlercreutz totesi.

Adlercreutzin mukaan oppositio on analysoinut hallitusohjelmaa laskemalla sanoja ja sivuja.

– Niin voi toki tehdä, mutta se ei ole kovin syvällistä eikä älyllisesti kovin rehellistä.

Hän otti kantaa myös veropolitiikkaan

– Nostaako tämä hallitus tuloveroja? Ei, me laskemme niitä. Hankaloittaako hallitus pienyrittäjien tilannetta? Ei, heidän tilannettaan helpotetaan. Nostaako hallitus omistamisen tai yrittämisen verotusta? Ei, esimerkiksi kiinteistöveroa tarkistetaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

PT arvioi Suomen talouden jäähtyvän – näin käy Eila Eläkeläiselle ja Tomi Työttömälle
17.9.2019

Luetuimmat


Uusimmat