Urheilu

Sää teki Montessa temput – Latvala tapasi katsojan, johon törmäsi toissa vuonna: ”Hän olisi halunnut kartturin paikalle testeissä”

Lehtikuva
Lumentulo yllätti niin Jari-Matti Latvalan kuin muutkin rallimiehet.
Lehtikuva
Lumentulo yllätti niin Jari-Matti Latvalan kuin muutkin rallimiehet.
Lehtikuva
Lumentulo yllätti niin Jari-Matti Latvalan kuin muutkin rallimiehet.

Lauantaina Monte Carlo -rallissa ei nähty huimaa kilvanajoa. Voi sanoa, että yöllinen ja odotettu lumisade yllätti autoilijat. Hyundain taival kävi vielä murheellisemmaksi, kun sen ainoa kisassa ja podiumissa kiinni ollut kuljettaja espanjalainen Dani Sordo suistui penkalle aamun lumisella avaus-ek:lla.

Gappilainen Fordin Sebastien Ogier säilytti suunnitelmansa mukaisesti kärkipaikan 33,5 sekunnilla, Viron Ott Tänak piti kakkospaikkansa, Jari-Matti Latvala ohitti myös pelikirjansa mukaisesti tallitoveri Esapekka Lapin täyttäen Sordon kolmospaikan kärjessä.

– Nyt täytyy vain varmistella. Ja se ei ole täällä helppoa, Latvala summasi päivähuollossa.

– Kerran lähti loskasta ja mitään ei ollut tehtävissä. Ott ajaa todella hyvin. Autot ovat hyviä ja suorituskykyisiä, Latvala myhäili uskoen tiiminsä toiseen tuplapodiumiin sitten viime kesän Jyväskylän.

En ymmärrä mihin meni ja vielä takaa.

Lapin tuskaa lisäsi neljännellä ek:lla sattunut suistuminen loskasta ja oikean takarenkaan rikkoutuminen.

– Ihme homma. En ymmärrä mihin meni ja vielä takaa. Olisin luullut renkaiden hajonneen vasemmalta puolelta. Uskoin sen kestävän maaliin asti. Se oli virhe, joka maksoi renkaan vaihdon lisäksi turhan minuutin, yhteensä yli kolme minuuttia tapahtumassa hävinnyt Lappi selvitti.

Näin Lappi putosi tuloslistalla vasta viidenneksi ja yli 20 sekunnin päähän Citroenillaan jo torstai-iltana penkassa törttöilleen pohjoisirlantilaisen Kris Meeken taakse. Mutta Lappi ei tilanteesta häkeltynyt, vaan tinttasi vielä päivän viimeisellä pätkällä ohi Meeken neljänneksi ja 1,6 sekunnin johdon.

Kalle Rovanperä jatkoi ensimmäistä Monteaan nousujohteisesti. Norjalaisen OC Veibyn jäätyä välille nousi puuppolalainen luokassaan jo toiseksi ja yleiskilpailussa sijalle 11.

– Harmittaa vähän, ettei yhtään pätkää ole päässyt vetämään oikein puhtaasti. Mutta näköjään ei tarttekaan, kun hyvää tulosta syntyy näinkin, Rovanperä pyöritteli muikeana.

Hän ei jostain syystä halunnut tavata minua aikaisemmin.

Jari-Matti Latvala osui Montessa kaksi vuotta sitten lauantaina ulosajossa katsojaan. Tuolloin vielä Volkswagenin tiimissä ajanut Latvala kertoi olevansa huojentunut vihdoin tavattuaan tämän henkilön. Jari-Matti kertoi asiasta oma-aloitteisesti jo ennen rallin starttia.

– Tapaaminen järjestyi tämän vuoden Monten ennakkoteisteissä. Hän ei jostain syystä halunnut tavata minua aikaisemmin. Ehkä taustalla oli, että hän pelkäsi julkisuutta. Ja toisaalta sitä, että hän ja moni muu olivat silloin kielletyllä katsoja-alueella, Latvala avautui.

– Tilanne oli niin nopea ja sekava, että minun olisi tietenkin pitänyt pysähtyä osumisen jälkeen. Sain rangaistukseksi 5 000 euron sakon FIA:lta.

– Katsojalla oli Gopro (etäkamera) ojassa ja toinen ständilla pellolla ja siinä vieressä puolen metrin putki (objektiivi), jota kaveri loikkasi pelastamaan ja suoraan auton eteen, Latvala kertoi.

– Hän sai erittäin hyvän kuvan juuri osumastani rumpuun. Kirjoitin kuvaan nimikirjoitukseni. Hän olisi halunnut kyytiin kartturin paikalle testeissä, mutta valitettavasti se ollut mahdollista sillä kertaa.

Jutun otsikkoa korjattu: Latvala törmäsi katsojaan toissa vuonna, eikä viime vuonna, kuten otsikossa luki virheellisesti.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat