Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Saarikko pitää Purran suhtautumistapaa ja “sanansäilää” harkitsemattomina

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Olli Rehn ja puheenjohtaja Annika Saarikko keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Turussa 23. syyskuuta.

Oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko suosittelee maan hallitukselle malttia, harkintaa ja samaan pöytään istumista työmarkkinajärjestöjen kanssa. Hän sanoo, ettei ole pitänyt viisaana valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) sanavalintoja tilanteessa, jossa useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet mielenilmauksista hallituksen työmarkkinapolitiikkaa vastaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Tavoite on oikea, mutta valtiovarainministerin suhtautumistapaa ja sanansäilää pidin harkitsemattomana ottaen huomioon, miten tilanne uhkaa kärjistyä.

Saarikko sanoi, ettei hän usko Purran asenteen parantavan asetelmia.

Purra sanoi perjantaina lähettämässään tiedotteessa havainneensa ammattiliittojen taholta vääristelyä, uhkailua ja poliittiselle oppositiolle kuuluvan toiminnan edistämistä.

-  En tietenkään pidä myöskään hyvänä, jos ammattiyhdistysliike valitsee järeät suomalaisten arkea hankaloittavat keinot siihen, että saisi oman näkemyksensä läpi. Meillä vakavasti sanoen näitä asioita on aina haluttu rakentaa sopimalla, ei repimällä, Saarikko kommentoi.

Hän rohkaisi maan hallitusta valitsemaan viisaasti taistelunsa ja edistämään niitä asioita, joita aidosti pitää vaikuttavimpana.

-  Kaikki työmarkkinauudistusten listalla olevat asiat eivät sellaisia ole. Kaikille ei esimerkiksi valtiovarainministeriö ole pystynyt osoittamaan omia vaikutusarvioitaan.

KESKUSTAN presidenttiehdokkaakseen lauantaina valitsema Olli Rehn sanoi, ettei presidenttinä eikä presidenttiehdokkaana pidä mennä liian syvälle työmarkkinoiden syövereihin.

-  Sen haluan sanoa, että näen myös työmarkkinoilla aivan liikaa eripuraa ja vastakkainasettelua. Toivon, että kyettäisiin etenemään ei sanellen, vaan sopien ja hakemaan yhteisiä ratkaisuja, jotka todella auttavat uudistamaan Suomea.

Saarikko ja Rehn kommentoivat työmarkkinatilannetta keskustan puoluekokouksen tiedotustilaisuudessa Turussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE