Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Saarioisten työntekijät marssivat ulos: ”Haluamme, että työnantaja investoi myös ihmisiin”

Saarioisten Valkeakosken lihatehtaan ja leipomon työntekijät marssivat eilen ulos työpaikoiltaan, Suomen elintarviketyöläisten liitto (SEL) kertoo verkkosivuillaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Ulosmarssi on vastalause työnantajan suunnitelmille irtisanoa yhdeksän työntekijää, joista kuusi olisi lihatehtaalta ja kolme leipomosta. Ulosmarssiin osallistuvat kaikki tuotannon ja kunnossapidon työntekijät, joita on yhteensä noin 150. Työntekijät palaavat takaisin töihinsä maanantaina.

Työpaikalla alkoivat elokuussa yhteistoimintaneuvottelut, joissa on uhattuna yhdeksän työntekijän työpaikka.

Työntekijät eivät hyväksy irtisanomisia, sillä työnantaja suunnittelee parhaillaan uutta investointia, johon tullaan lähitulevaisuudessa rekrytoimaan työntekijöitä.

– Me haluamme, että työnantaja investoi myös ihmisiin ja irtisanomisten sijaan kouluttaa työntekijät uusiin töihin, Saarioisten Valkeakosken lihatehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Pasi Sievänen kertoo SEL:n verkkosivuilla.

Liiton mukaan työnantaja ei ole vielä ilmoittanut lopullista päätöstään, ja neuvotteluiden on tarkoitus jatkua ensi viikolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE