Talous

Sähköliitto päätti mahdollisen työtaistelun jatkotoimista

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Sähköliitto jätti tänään valtakunnansovittelijalle uuden työtaisteluvaroituksen Teknologiateollisuus ry:lle.

Sähköliiton hallituksen päätöksellä seuraava työtaistelu alkaisi perjantaina 10.11. kello 6.00 ja päättyisi maanantaina 27.11. kello 6.00. Sen piirissä olisivat nyt kaikki Teknologiateollisuuden sopimusalalla työskentelevät lähes 2 500 Sähköliiton jäsentä, ja tukitoimena siihen liitettäisiin paperi- ja mekaanisessa metsäteollisuudessa tehtävät sähköalan työt. Aloilla työskentelee noin 700 sähköalan työntekijää.

Työtaistelu olisi jatkoa keskiviikkona 1.11 kello 6.00 mahdollisesti alkavalle lakolle, joka päättyisi keskiviikkona 8.11. kello 6.00. Siinä olisi mukana noin tuhat sähköliittolaista, jotka työskentelevät Suomen viennin kannalta merkittävissä 15 yrityksessä. Lisäksi koko Teknologiateollisuuden sopimusalaa koskee jo aiemmin ilmoitettu ylityökielto.

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapasi Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden edustajat keskiviikkona, mutta neuvottelut jäivät tuloksettomiksi. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat valtakunnansovittelijan johdolla ensi maanantaina.

Sähköliiton hallitus päätti myös tukityötaistelutoimista.

Mikäli Sähköliitto ja Teknologiateollisuus eivät pääse sopimukseen, 1.11. työtaistelun piiriin liitetään tukitoimenpiteenä näissä 15 yrityksessä ulkopuolisten urakoitsijoiden toimesta tehtävät sähköalan investointi- ja huolto- sekä kunnossapitotyöt, joissa noudatetaan sähköistys- ja sähköasennusalan, energia-, ICT- ja verkostoalan sekä huolto- ja kunnossapitoalan työehtosopimuksia. Tämän tukitoimenpiteen myötä työtaisteluun liittyy useita satoja Sähköliiton jäseniä.

Lisäksi hallitus päätti tukitoimenpiteenä ylityökiellosta sähköistys- ja sähköasennusalalle sekä energia-, ICT- ja verkostoalalle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat