Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

SAK:n Eloranta Metsäteollisuuden pommipäätöksestä – ”Erittäin kova ja erittäin valitettava”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää työnantajajärjestö Metsäteollisuuden päätöstä  irtautua työehtosopimustoiminnasta erittäin kovana. Metsäteollisuus ry:n hallitus päätti tänään siirtää neuvottelut työehdoista yritysten ja henkilöstön välillä käytäviksi.

Simo Alastalo

– Tämä on erittäin kova päätös ja erittäin valitettava päätös, joka koskee isoa joukkoa SAK:laisia jäseniä ja pariakin liittoa. Siellä varmaan mietitään nyt tarkemmin mitä tämä tarkoittaa.

– Totta kai se johtaa siihen, että työrauha määrittyy eri tavalla tässä tulevassa rakenteessa, Eloranta sanoo.

Ajatus ei ole aivan uusi. Elorannan mukaan työehtosopimustoiminnasta irtautumista on väläytelty aiemmin paitsi Metsäteollisuudessa myös EK:laisissa liitoissa.

”Varmasti tämä on tunteita kuohuttava asia.”

Metsäteollisuuden palkansaajapuolen sopimuskumppanit Teollisuusliitto ja Paperiliitto ovat päätöksen suhteen etulinjassa, mutta se koskettaa Elorannan mukaan myös koko ammattiyhdistysliikettä ja SAK:ta.

– Kaikki varmasti miettivät, että kuka seuraavaksi. Näitä puheita on ollut, EK:laisessa maailmassa on nähty halua purkaa perinteisiä rakenteita. Käynnissä on hyvin määrätietoinen purkamisen linja.

Elorannan mukaan päätös lisää epävakautta. Lakkoja hän ei suostu povaamaan.

– En nyt usko siihen. Ehkä se ei ole se tapa ratkoa sitä asiaa, mutta totta kai liitot tekevät omat päätöksensä. Varmasti tämä on tunteita kuohuttava asia, josta osapuolten pitää keskenään keskustella. Tässä vaiheessa ei kannata lähteä ulkopuolelta neuvomaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE