Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Saksa hankkii Trumpin koronalääkkeitä – hinta 2000 euroa annos

Lehtikuva

Saksa on ensimmäisenä EU-maana päättänyt alkaa käyttää samoja kokeellisia vasta-ainehoitoja, joita Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump sai koronatartuntansa hoitoon.

Demokraatti.fi/STT

Terveysministeri Jens Spahn sanoi Bild-lehdelle, että hallitus hankkii lääkkeitä 200  000 annosta 400 miljoonalla eurolla. Hinnaksi tulee toisin sanoen 2 000 euroa annosta kohti, mutta potilaat saavat sen ilmaiseksi yliopistollisten sairaaloiden kautta.

Yhdysvalloissa molemmat, Regeneronin ja Eli Lillyn kehittämät hoidot ovat saaneet hätämenettelyn kautta käyttöluvan, mutta niitä ei ole hyväksytty EU:ssa.

Saksassa lääkeviranomaiset ovat linjanneet, että niitä voidaan kuitenkin käyttää, jos lääkärit pitävät hoitoa perusteltuna vakavien koronatapausten hoidossa.

Trump sai Regeneronin hoitoa, kun hän joutui koronan takia muutamaksi päiväksi sairaalaan lokakuussa. Hän kehui myöhemmin, että lääke toimi ”fantastisesti”. Regeneronin hoito perustuu kahteen synteettiseen vasta-aineeseen, Eli Lillyn versiossa on yksi.

–  Se toimii passiivisen rokotteen tavoin. Näiden vasta-aineiden antaminen voi auttaa korkean riskin potilaita välttämään vakavan sairastumisen, Spahn sanoi Bildille.

Saksan päätös ottaa lääkkeet käyttöön ilman EU:n lääkeviraston siunausta nähtiin merkkinä turhautumisesta siihen, että lääkkeiden hyväksyminen on edennyt EU:n koneistoissa hitaasti. Sekä Pfizer/Biontech että AstraZeneca ovat ilmoittaneet, että tuotanto-ongelmien takia ne pystyvät lähiaikoina toimittamaan ennakoitua vähemmän rokotteita Eurooppaan.

Saksan hallitus on silti ilmoittanut uskovansa, että se voi tarjota rokotteen kaikille saksalaisille elokuun loppuun mennessä.

Maassa on kirjattu yli kaksi miljoonaa koronatartuntaa ja yli 50  000 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE