Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Saksan poliisi on pidättänyt äärioikeistolaisen joukon, jonka epäillään suunnitelleen hyökkäyksiä muun muassa poliitikkoja, turvapaikanhakijoita ja muslimeja vastaan

Saksan poliisi on pidättänyt 12 miestä, joiden epäillään perustaneen vaarallisen äärioikeistolaisen ryhmän. Yksi pidätetyistä on poliisi, joka on ollut pidätettynä virantoimituksesta epäiltyjen äärioikeistolaisyhteyksien vuoksi. Ryhmän epäillään suunnitelleen hyökkäyksiä muun muassa poliitikkoja, turvapaikanhakijoita ja muslimeja vastaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ryhmän tavoitteena oli syyttäjän mukaan horjuttaa Saksan yhteiskuntarauhaa vakavilla väkivallanteoilla ja luoda maahan sisällissodan kaltaiset olosuhteet.

Syyttäjän mukaan ryhmän perusti neljä miestä viime vuoden syyskuussa. Tämän sisäpiirin lisäksi kahdeksan muuta miestä oli luvannut antaa ryhmälle rahallista tukea ja hankkia sille aseita.

Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan perjantain ratsioissa löydettiin useita aseita. Ratsioita tehtiin yhteensä 13 paikkaan kuudessa osavaltiossa.

Miesten tutkintavankeuden jatkamisesta oli määrä päättää viimeistään lauantaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE