Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Saksassa raaka peli – jos fanit kokoontuvat stadioneiden ympärille, ottelu lopetetaan

Saksan viranomaiset varoittavat faneja kokoontumasta stadioneiden ympäristöön, kun Bundesliiga käynnistetään uudelleen lauantaina. Ottelut pelataan yleisöltä suljettuina, ja viranomaiset ovat valmiit keskeyttämään pelit, jos ne aiheuttavat fanien kokoontumisia.

Johannes Ijäs

Bundesliiga aloittaa suurista jalkapallosarjoista ensimmäisenä pelit kahden kuukauden koronatauon jäljiltä.

Saksin osavaltion sisäministeri Roland Wöller antoi selkeimmän varoituksen fanikokoontumisista. Paikallinen RB Leipzig kohtaa pääsarjan paluukierroksella Freiburgin.

– Fanit eivät saa käyttää yleisöltä suljettuja ottelutilaisuuksia kokoontumisiin stadioneiden ulkopuolella eikä missään muussa paikassa. Kokoontumisesta saattaa seurata ottelun keskeyttäminen, Wöller ilmoitti.

Viranomaisilla on jo kokemusta yleisön kurittomuudesta. Mönchengladbach kohtasi 11. maaliskuuta Kölnin yleisöltä suljetussa ottelussa, mutta stadionin edustalle kerääntyi satoja jalkapallofaneja. Sen jälkeen pelit lopetettiin kokonaan koronauhan takia.

Eintracht Frankfurtin johto esitti yleisölle vetoomuksen ennen lauantain kotiottelua Mönchengladbachia vastaan.

– Olemme puhuneet fanien kanssa ja viestineet, etteivät he tulisi stadionille, joukkueen urheilujohtaja Fredi Bobic kertoi ESPN:lle.

Bundesliigan toiminnanjohtaja Christian Seifert uskoo, etteivät fanit halua antaa liigan avaamisen vastustajille syitä keskeyttää pelit uudestaan. Seifertin mukaan sääntöjen uhmaamisesta ei ole mitään enteitä.

– En usko, että fanit ja heidän järjestönsä toimisivat juuri kuten heitä arvostelevat ihmiset ennustavat, Seifert arveli.
Lauantain ottelut näytetään television ilmaiskanavalla.

Saksan 83 miljoonan asukkaan väestössä oli tiistaihin mennessä todettu yli 172 000 koronatartuntaa. Worldometer-sivusto on rekisteröinyt maassa 7 661 koronakuolemaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE