Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SAK:sta viesti Petteri Orpolle: “He pelkäävät lomautuksia ja irtisanomisia”

SAK

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen ja lyhennys vaikeuttaisi niiden työttömien toimeentuloa, joilla on vaikeuksia työllistyä. He eivät kaipaa lisää raippaa, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo tiedotteessa.

Demokraatti

Demokraatti

Eloranta viittaa kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon puheisiin lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että kokoomus haluaa toteuttaa myös yleisen työttömyysturvan. Tämä tarkoittaa Elorannana mukaan merkittävää leikkausta työttömyysturvan tasoon, ellei samalla satsata lisärahaa etuuksiin. Elorannan mukaan puheet työttömyysturvan leikkauksista sopivat nykyiseen talousnäkymään erityisen huonosti.

– Suomalaiset ovat huolissaan tulevaisuudesta. He pelkäävät lomautuksia ja irtisanomisia. Toisaalta työssä olevillakin on hankaluuksia saada rahat riittämään, kun hinnat nousevat ennätyksellisen nopeasti. Tässä tilanteessa Orpon leikkauspuheet vain lisäävät huolta ja epävarmuutta.

SAK on esittänyt matalimpien työttömyyspäivärahojen korottamista ja työttömyysturvalle pääsyn helpottamista työssäoloehtoa lyhentämällä.

– Toivon, että kevään eduskuntavaaleissa äänestäjät muistaisivat, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo haluaa leikata suomalaisten sosiaaliturvaa. Sen sijaan parempiosaisiin kohdistuvat leikkaukset kokoomus on Orpon johdolla kategorisesti kieltänyt. Eivät käy veronkorotukset edes parempituloisille eikä nykyhallituksen mahdollisesti säätämä arvonnousuvero, joka on jo käytössä monissa läntisissä maissa. Kokoomus on sanonut poistavansa veron heti, jos se pääsee hallitusvaltaan eduskuntavaalien jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE