Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Sanna Marin: Matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa.

Rane Aunimo

Demokraatti

”Jo aiemmin on sovittu, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevista suosituksista sekä korkeakoulujen etäopetussuosituksesta luovutaan tammikuun lopussa”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Marin sanoo, että hallitus tulee arvioimaan rajoitustoimien välttämättömyyttä suhteessa tautitilanteen kehitykseen.

Aiemmin iltapäivällä opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson korosti tiedotteessaan, että pandemian hoidossa on arvioitava jatkuvasti rajoitusten oikeudenmukaisuutta ja oikeasuhtaisuutta. Hänen mukaansa perusteita matalan riskin tapahtumia ja liikuntatiloja koskeville rajoituksille on aika arvioida uudestaan.

– Matalariskisten kulttuuritapahtumien rajoituksista on luovuttava heti kun se on epidemiatilanteen näkökulmasta mahdollista. Ala on toiminut vastuullisesti läpi pandemian ja kehittänyt toimivat käytännöt tartuntariskien minimoimiseksi. Nyt päättäjien on tehtävä osansa, jotta kovia kokenut kulttuuriala pääsee jatkamaan toimintaansa ja työpaikkojen menetyksiltä vältytään, Andersson sanoi.

Anderssonin mukaan vastaavaa harkintaa on käytettävä myös matalan riskin liikuntatilojen osalta.

Myös Maria Ohisaloa vihreiden puheenjohtajana tuuraava Iiris Suomela sanoo Twitterissä, että kulttuuriala on kärsinyt koronasta kohtuuttomasti.

”Ala on keskeisen tärkeä niin työllisyyden kuin koko yhteiskunnan kannalta. Tautitilanne vaikuttaa nyt helpottavan. Kulttuuri- ja tapahtuma-alaan kohdistuvia rajoitteita tulee purkaa ensimmäisenä heti, kun se on vain mahdollista.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE