Politiikka

Sari Essayah: ”Vappu-viisikymppinen” on nopeasti huvennut kasvaneisiin kiinteistökuluihin

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

Eduskunnassa käydään paraikaa keskustelua Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmasta.

Kansanedustaja, oppositiossa majailevan kkristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah katsoi eduskuntaryhmänsä ryhmäpuheessa, että pääministeri Rinteen hallitusohjelma rakentuu kestävän talouspohjan sijaan epärealistisille odotuksille talouden ja työllisyyden kehityksestä.

– Julkisten menojen huonosti kohdennetut pysyvät lisäykset, mittava omaisuuden myynti ja velkaantuminen vaarantavat julkisen talouden tasapainon, ja siten mahdollisuuden pitää huolta heikoimmassa asemassa olevien perusturvasta ja palveluista, Essayah sanoi.

Essayahin mukaan hallitusohjelman veropolitiikka rankaisee kohtuuttoman paljon työssäkäyviä keskituloisia, eikä edistä koko Suomen pitämistä asuttuna.

– Suunnitellut veronkiristykset tulevat rokottamaan muun muassa autoa työmatkoilla tarvitsevia haja-asutusseutujen ihmisiä. Paljon puhuttu syntyvyyshaaste ja lapsiystävällisen yhteiskunnan rakentaminen näkyvät hallitusohjelmassa myös valitettavan vähän.

– Entä onko uusien ilmasto- ja kiinteistöverojen maksumiehinä se joukko, joka on jäänyt jumiin vanhojen lämmitysratkaisujen kanssa vaikeasti kaupaksi meneviin taloihin?  Valitettavan paljon siinä joukossa on ikäihmisiä, joiden ”vappu-viisikymppinen” on nopeasti huvennut kasvaneisiin kiinteistökuluihin.

Kristillisdemokraatit löysi hallitusohjelmasta myös kannatettavia asioita, kuten pienituloisille suunnatut veronkevennykset, hoitajamitoituksen ja kirjaukset koti- ja omaishoidon kehittämisestä sekä sotu-uudistussuunnitelmat.

– Vastaavasti vanhusasiainvaltuutetun viran perustaminen, jota moni kd-aktiivikin on ollut kansalaisaloitteella edistämässä, saa meiltä täyden tuen, Essayah korosti.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat