Huvudnyheter

SDP förärar Maarit Feldt-Ranta med Rafael Paasio-medaljen

Johan Kvarnström
Johan Kvarnström
Johan Kvarnström

Att någon under 60 år tilldelas medaljen är ett undantag, men så är också Feldt-Rantas insats och livssituation exceptionell.

 

Vid en, helt enligt önskemål, ganska diskret tillställning på partibyrån i Hagnäs tilldelades SDP:s vice ordförande Maarit Feldt-Ranta på fredagen Rafael Paasio-medaljen.

Den är ett erkännande för betydelsefulla insatser för det socialdemokratiska partiet i Finland, avsedd för medlemmar som fyllt 60 år. För designen står Heikki Häiväoja.

Stämningen var finstämd vid överlåtelsen. Partisekreteraren Antton Rönnholm höll ett vackert tal till Feldt-Ranta, om dels hennes politiska förtjänster och meriter, dels hennes positiva personlighet som bidragit till rörelsens anda med konstruktivitet och optimism. Feldt-Ranta har lärt sin omgivning mycket om uppmuntrans betydelse.

Medaljen överräcktes av partiordförande Antti Rinne som också tackade Feldt-Ranta stort.

Då hon själv tog till orda var stämningen känslosam. Hon konstaterade att hon inte är den som brytt sig om utmärkelser och medaljer, men att hon blev rörd då partiet tog kontakt om denna medalj.

– Det känns viktigt också för alla de kamrater som tagit kontakt med mig de senaste månaderna, jag hoppas de kan känna att denna utmärkelse är kollektiv, sade Feldt-Ranta som lever med cancer och får palliativ vård.

Hon uttryckte glädje över partiets situation som regeringsparti med ett fint regeringsprogram att utgå från i det politiska arbetet de kommande åren.

Som sann nordist kommenterade hon också socialdemokraternas läge i Norden som helhet idag.

Att fira medaljen i denna inramning beskrev hon som sitt sätt att visa uppskattning för de som i årtionden arbetat och kämpat för partiets bästa.

– Partiet har stora möjligheter framför sig. Nu råder momentum för att förbättra den nordiska välfärdsstaten. Nu kan ni göra mycket gott.

– Som vi säger i Finlandssvenska socialdemokrater: Kampen fortsätter! sade Maarit Feldt-Ranta.

 

Delningar

Dela denna artikel

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast