Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Antti Lindman: Hallitus osoitti päätöksentekokykyä: ”Esimerkiksi päivähoitomaksujen alentaminen helpottaa työn vastaanottamista erityisesti kasvukeskuksissa”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan hallitus osoitti budjettiriihessä vahvaa päätöksentekokykyä. Samaan aikaan hoidetaan koronan aiheuttamaa akuuttia kriisiä sekä luodaan edellytyksiä kestävälle tulevaisuudelle viemällä eteenpäin isoja uudistuksia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hallituksen linjassa korostuvat Lindtman mukaan oikeudenmukaisuutta lisäävät ja jokaisen suomalaisen hyvinvointia turvaavat ratkaisut, joilla luodaan luottamusta yhteiskuntaan ja talouteen.

”Hallitus rakentaa kriisin keskellä siltaa yli vaikean ajan antamalla koronan välittömiin kustannuksiin osoitettavien määrärahojen lisäksi merkittävän 1,45 miljardin euron tukipaketin kunnille. Esimerkiksi kuntien yhteisöveron jako-osuuden korotusta jatketaan myös ensi vuonna ja peruspalveluiden valtionosuuksia korotetaan kertaluonteisesti. Myös hoito- ja palveluvelan pienentämiseen osoitetaan lisärahaa. Kunnat ovat suomalaisen hyvinvoinnin moottoreita, joiden toimintakyvystä ja peruspalveluista on kriisin keskellä pidettävä huolta. Hallitus turvaa koronan etulinjassa työskentelevien hoitajien, opettajien, nuorisotyöntekijöiden ja lastenhoitajien toiminnan.”

Lindtman sanoo tiedotteessa, että akuutin kriisin hoidon lisäksi hallitus luo edellytyksiä kestävälle kasvulle ja rakentaa Suomen tulevaisuutta oikeudenmukaisilla ja inhimillisillä uudistuksilla. Hallitus vie työllisyystoimia eteenpäin sovitulla tavalla: kannustavuutta lisätään, koulutukseen ja osaamiseen panostetaan ja yksilöllisiä työllisyyspalveluita parannetaan. Koko vaalikauden toimilla tavoitellaan 80 000 hengen työllisyysvaikutusta, ryhmänjohtaja sanoo.

”Esimerkiksi päivähoitomaksujen alentaminen helpottaa työn vastaanottamista erityisesti kasvukeskuksissa. Ratkaisu myös lisää lapsiperheiden käytössä olevia tuloja ja helpottaa perheiden arkea. Myös tutkitusti pitkällä aikavälillä työllisyyttä lisäävä ja syrjäytymistä vähentävä oppivelvollisuuden laajentaminen ja aidosti maksuton toinen aste etenee. Suomi menestyy jatkossakin osaamisella, eikä yhdenkään nuoren opiskelu saa olla kiinni lompakon paksuudesta.”

Lindtmanin mukaan kasvua ja työpaikkojen syntyä tuetaan myös investoimalla infraan ja turvaamalla teollisuuden toimintaedellytykset. Esimerkiksi sähkövero lasketaan heti ensi vuonna EU:n minimitasolle ja käyttöön otetaan teollisuuden sähköistämistuki. Nämä toimet helpottavat merkittävästi energiaintensiivisen teollisuuden kilpailukykyä.

”On myös tärkeää, että hallitus turvaa järjestöjen resurssit kompensoimalla rahapelitoiminnan tuottojen pienenemisestä koituvat tappiot. Suomalaisilla aktiivisilla järjestöillä on merkittävä rooli kriisin hoidossa tässä ja nyt. On tärkeää, ettei kriisissä synny hyvinvointivelkaa, jota maksetaan vielä vuosien kuluttua.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE