Politiikka

SDP:n Hussein tyrmää keskustalaisten muukalaislegioona-puheet: ”Lapin puolustaja haluaa hyökätä pakolaisten kimppuun”

Jari Soini
Jari Soini

Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Juha Pylväs esittivät eilen hätkähdyttäviä keinojaan Välimeren siirtolaiskriisin hoitamiseksi. Heidän mukaansa kyse ei ole pääosin pakolaisuudesta, vaan laittomasta siirtolaisuudesta ja ihmissalakuljettajien miljardibisneksestä, joka näyttää hyödyttävän myös erilaisia vapaaehtoisjärjestöjä.

Ihmissalakuljettajien toimintaan edustajat puuttuisivat erittäin kovin ottein.

— YK:n sotilasoperaatio Libyaan näyttää haastavalta toteuttaa, mutta koska Libyassa ei ole toimivaa hallintoa, voitaisiin operaatiota harkita ilman mandaattia. Luontevin toteuttaja olisi Ranska, joka operoi parhaillaan Libyan naapurimaassa Tsadissa. Muukalaislegioonan eliittisotilaat voisivat helposti helikopteri-iskuin tuhota ihmissalakuljettajien veneet, ennen kuin ne saadaan edes vesille.

SDP:n kuntapoliitikko Abdirahim Hussein hämmästelee keskustalaisten puheita. Hänen mielestään Kärnä ja Pylväs sivuuttavat ihmisten hädän ja korostavat siirtolaisuuteen kytkeytyvää rikollisuutta.

Häntä huolestuttaa se, että keskustakaksikko ulkoistaa ongelmien hoitoa. Husseinin mukaan nyt pitää pohtia omia keinoja auttaa lähtömaissa.

— Tiedän, ettei ratkaisu ole se, että otamme kaikki tänne. Tiedän ja tunnustan sen. Mutta ratkaisu ei ole myöskään se, että ulkoistamme ongelman ja sanomme, että sulkekaa rajat ja älkää päästäkö hädässä olevia ihmisiä tännepäin. Meidän pitäisi panostaa poliittisesti enemmän siihen, miten saamme lähtömaiden tilanteen rauhoittumaan, Hussein sanoo Demokraatille.

Husseinin mukaan pieni Suomikin voi ehdottaa kestäviä ratkaisuja.

Timo Soinikin sanoi kesällä ensimmäisen kerran asian, jonka allekirjoitan: annetaan afrikkalaisille kaupoille mahdollisuus myydä tännepäin, annetaan Afrikan maille mahdollisuus käydä kauppaa Euroopan kanssa. Se ei toimi niin, että me vain viemme sinnepäin ja sanomme heille, mitä he tarvitsevat.

Kärnä kritisoi eilen myös Pakolaisapua.

— Laillisten reittien avaaminen kaikille halukkaille on myös täysin mahdoton ajatus. Nyt ei pidä leikkiä Jeesusta, vaan hakea yhdessä kestäviä ratkaisuja siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Hussein sanoo tähän, että mikäli ”jeesustelulla” tarkoitetaan sitä, että joku haluaa auttaa, siinä tapauksessa jeesustelijoita on paljon.

— Pakolaisapu pohjaa julkiset kannanottonsa tutkimuksiin. He ovat ehdottaneet esimerkiksi humanitaarisia viisumeita. Hallitus tyrmäsi tämän ehdotuksen. Näin ollen hädässä olevat etsivät muita reittejä.

Hussein pitää keskustalaisten lausuntoja vaalipuheina.

— He lietsovat pelkoa populismillaan ja haluavat tulla uudelleenvalituiksi.

Kärnän ja Pylväksen eliittisotilas-kommentteja Hussein pitää erikoisina.

— Kärnän verkkosivuilla lukee ”Lapin puolustaja”. Nyt Lapin puolustaja haluaa hyökätä pakolaisten kimppuun.

Hussein käsittelee aihetta myös uudessa blogikirjoituksessaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat