Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n johdosta toive hallitukselle: “Nyt olisi viisautta pysähtyä ja pakittaa”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm pitää huolestuttavana Petteri Orpon (kok.) ja Riikka Purran (ps.) hallituksen tapaa sivuuttaa päätöksenteossaan aito keskustelu.

Demokraatti

Demokraatti

– Perinteisesti Suomessa on pyritty etenkin vaikeina aikoina puhaltamaan yhteen hiileen ja löytämään vaikeisiin kysymyksiin sellaiset ratkaisut, että kaikki voivat niihin sitoutua. Se edellyttää aitoa neuvottelua, ei sellaista toimintatapaa, jossa ainoastaan elinkeinoelämä toimii hallituksen korvakuiskaajana, Malm toteaa tiedotteessa.

Näin ei Suomessa ole tavattu toimia, hän muistuttaa.

– Nyt olisi viisautta pysähtyä, pakittaa ja aloittaa uudella uralla neuvottelemaan työelämäkysymyksistä.

Malmin mukaan vaikeassa taloustilanteessa osoittaisi maan hallitukselta suurta viisautta toimia maltilla ja huolella. Yhteistyö ja sopiminen ovat olleet suomalaisen yhteiskunnan supervoima.

– Hallitus kantaa vastuun niin yhteiskunnan eheydestä kuin synnyttämänsä pattitilanteen purkamisesta. Toivoin, että pääministeri Orpo, valtiovarainministeri Purra sekä työministeri Satonen näkevät tässä kysymyksessä suuremman hyvän. Nyt ei ole aika hajottaa Suomea. Nyt on aika kuunnella, sopia ja aloittaa aidosti neuvottelut alusta yhdessä.

Valitettavasti vaikuttaa sille, ettei hallitus ole vieläkään ymmärtänyt vastuutaan, Malm toteaa.

– Valtiovarainministeri Purra jatkaa yhä mustan puhumista valkoiseksi. Esimerkiksi lailla säädetty ensimmäinen palkaton sairaspäiviä on jokaisessa neuvottelupöydässä vuorollaan tessien umpeutuessa. Hallitus tekee päänavauksen, joka ei turvaa heikompaa kuten lainsäädännön kuuluisi. Tässä muurataan peruskiveä kahden kerroksen työmarkkinoille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE