Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n kansanedustaja moukaroi Nato-keskustelua eduskunnassa – haukkui myös median: ”Pidän sitä vastuuttomana tekona”

Kuvakaappaus eduskunnan lähetyksestä

SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen sanoo suhtautuvansa kriittisesti Suomen Nato-jäsenyyteen. Piirainen pääsi ääneen hieman ennen iltakahdeksaa eduskunnan täysistunnossa.

Rane Aunimo

Demokraatti

Piiraisen mukaan jäsenyyden seuraukset ovat pitkävaikutteiset ja arvaamattomat.

– SDP:n kanta Naton suhteen muuttui viime lauantaina. Viime lauantaihin saakka kantani on ollut puoluekokouksen mukainen. Valtamedian Nato-myönteisellä kampanjalla on vedottu vahvasti kansalaisten tunteisiin ja vähemmän syvällisempään harkintaan. Myös gallupit ovat ruokkineet Nato-myönteisyyttä. Pidän sitä vastuuttomana tekona.

Piirainen arvosteli myös sitä, että turvallisuusselonteko oli puutteellisesti laadittu ja tarkoitushakuinen.

– Meillä kaikilla kansanedustajilla ei ole ollut yhdenvertaista tietojensaannin mahdollisuutta. Vain ulkoasianvaliokunta ja puolustusvaliokunta ovat olleet syvällisemmän tiedon äärellä. Meidän muiden on pitänyt ja pitää luottaa siihen tietoon, joka on ollut saatavilla. Niissä valiokunnissa, missä olen päässyt asiasta kuulemaan, ovat Natoon liittymisen vaikutukset olleet ristiriitaisia, niin toiminnallisesti kuin myös taloudellisesti.

Piiraisen mukaan eniten Nato-jäsenyydestä kärsii Itä-Suomi.

– Me Kainuussa tiedämme, mitä tarkoittaa pitkä raja naapurin kanssa. Me tiedämme myös, mitä elämä rajan yli kaikissa eri muodoissaan. Olisi noloa, jos seuraavat vuosikymmenet joutuisimme elämään suljetun rajan vieressä. Se ei olisi kenellekään hyvä uutinen. Meidän ei pidä tehdä ehdoin tahdoin itsestämme osapuolta meneillään olevaan sotaan ja sen kärsimyksiin, vaikka suoranaisesti tuomitsemmekin kaikki aseelliset väkivallanteot.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE