Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n kansanedustajat toivovat kokoomukselta selkärankaa – “Nyt hallitus sahaa omaansa ja koko Suomen jalkaan”

SDP:n kansanedustajat arvostelevat hallituksen ajamaa ns. maastapotkulakia.

Demokraatti

Demokraatti

Jos laki toteutuisi, Suomeen töihin muuttaneen henkilön olisi poistuttava maasta, mikäli hänen työsuhteensa loppuu, eikä hän kolmen kuukauden kuluessa työsuhteen päättymisestä kykene löytämään uutta työpaikkaa.

Hallintovaliokunnan sd-jäsenet Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen, Eemeli Peltonen ja Paula Werning kritisoivat hallituksen tavoitetta yhteisessä tiedotteessaan.

– Maahanmuuton on oltava hallittavalla, kestävällä ja inhimillisellä pohjalla. Nyt hallitus sahaa omaansa ja koko Suomen jalkaan, kun se luo maastapotkulain kolmen kuukauden säännöllä epävarmuutta ulkomaisten työntekijöiden keskuuteen, tiivistää Heinäluoma.

Demarit nostavat esimerkkinä esiin peliteollisuuden, jonka työntekijöistä jopa 30 prosenttia on ulkomailta perheineen Suomeen houkuteltuja huippuosaajia.

– Katseemme kääntyvätkin kokoomukseen, joka ainakin vaalipuheissa on korostanut työperäisen maahanmuuton tärkeyttä Suomen menestykselle. Vaikka esimerkiksi maahanmuuttovirasto on todennut, etteivät esitetyt muutokset ole suuria nykykäytäntöön, tulee tosiasiassa työnantajan ilmoitusvelvollisuus tai jonkinlaisen automaation säätäminen muuttamaan nykytilaa merkittävästi. Toivommekin kokoomukselta nyt selkärankaa laittaa piste tämän vahingollisen hankkeen valmistelulle, sd-edustajat toteavat kannanotossaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE