Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Koskinen lyttää kokoomuksen mallin: ”Veronkevennysten hyödyt valuvat suurituloisimmille, kun taas pienituloiset joutuvat maksumiehiksi”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen sanoo suoraan, että kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa näkyvät kokoomuksen arvovalinnat pienituloisten joutuessa maksumiehiksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokoomus julkaisi tänään oman vaihtoehtobudjettinsa. Koskinen arvostelee esitystä muun  muassa ylimitoitetuista veronkevennnyksistä, joiden maksajiksi joutuvat niin opiskelijat kuin työttömätkin. Eduskunnan tietopalvelun laskemat osoittavat selvästi kokoomuksen politiikan suunnan.

”Veronkevennysten hyödyt valuvat suurituloisimmille, kun taas pienituloiset joutuvat maksumiehiksi. Kokoomuksen mallissa myös tuloerot kääntyisivät kasvuun.”

Ansiosidonnainen työttömyysturva ei kokoomuksen mallissa enää kerryttäisi eläkettä. Koskinen hämmästelee, miksi kokoomus haluaa rangaista työttömiä myös eläkkeiden heikentämisellä. Pidemmässä juoksussa tämä tulisi näkymään eläkeläisköyhyyden lisääntymisenä.

”Onneksi Rinteen hallituksen arvovalinta on toisenlainen. Nyt sosialidemokraattien johdolla hallitus vahvistaa pienituloisten asemaa ja kaventaa tuloeroja. Tämä on oikeudenmukaista talouspolitiikkaa.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE