Politiikka

SDP:n Pia Viitaselle tärkeä nimitys: ”Tehtävä on hyvin tärkeä ja arvostan sitä”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

SDP:n eduskuntaryhmä on valinnut kansanedustaja Pia Viitasen valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajaksi.

Jaostossa käsitellään valtion talousarvion sivistykseen-, koulutukseen, kulttuuriin ja liikuntaan liittyvät budjettiasiat.

Tehtävä vapautui kansanedustaja Krista Kiurun tultua valituksi eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaksi viime viikolla.

”Tehtävä on hyvin tärkeä ja arvostan sitä. Koulutus ja osaaminen ovat suomalaisen yhteiskunnan peruskiviä. Nyt koulutusleikkaukset ovat menneet liian pitkälle ja käännettä tarvitaan. Taloudellisesti vaikeina aikoina myöskään kulttuuria ja liikuntaa ei tule unohtaa, vaan niihin on satsattava”, Viitanen linjaa.

Viitanen on kuudennen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä. Hän on toiminut kulttuuri- ja asuntoministerinä 2013-2014 sekä asunto- ja viestintäministerinä 2013-2014. Kuluneella vaalikaudella Viitanen on toiminut muun muassa valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston sekä verojaoston jäsenenä. Aiemmin Viitanen toimi vaalikaudella 2007-2011 sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajana.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat