Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n varapuheenjohtaja: Venäläisten viisumien perumiseen vauhtia – ”Menee ikä, terveys ja Ukraina ennen kuin tämä tie on kuljettu ja itäraja hiljenisi luonnostaan”

Jani Laukkanen

SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm vaatii venäläisten viisumien perumiseen vauhtia nyt kun Venäjä on julistanut osittaisen liikekannallepanon.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Venäläisillä on noin 100 000 viisumia, joista pisimpien kesto on jopa viisi vuotta. Menee ikä, terveys ja Ukraina ennen kuin tämä tie on kuljettu ja itäraja hiljenisi luonnostaan. Tarvitaan muita keinoja”, Malm sanoo tiedotteessaan.

Malm huomauttaa, että esimerkiksi Etelä-Karjalassa tilanne on nyt kestämätön.

”Imatralla autetaan Ukrainasta tulleita pakolaisia, jotka ovat saapuneet Suomeen pelkät vaatteet päällä. Kaupassa nämä pakolaiset joutuvat sitten kohtaamaan miehittäjiä, jotka ovat tulleet Suomeen hamstraamaan juustoa. Näin ei voi jatkua. Turismin ja shoppailureissujen on loputtava.”

Malm sanoo pitävänsä tärkeänä, että EU saisi aikaan yhteisen linjan Venäjän viisumirajoituksissa.

”Meillä, jos kenellä on Venäjä-tuntemusta. Siksi meillä on mahdollisuus viedä vahvaa viestiä kaikille Euroopan maille tässä turistiviisumikysymyksessä. Suomi on esittänyt EU:n ulkoministerikokouksessa, että turistiviisumit tulisi ottaa EU:n pakotteiden piiriin. Nyt olisi tärkeää päästä tässä eteenpäin. Euroopan yhteinen rintama lähettää Venäjälle kaikkein vahvimman viestin.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE