Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n Viitanen haluaa vakinaistaa eläinsuojeluasiamiehen viran

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen eläinsuojeluasiamiehen viran lopettamisesta.

Demokraatti

Demokraatti

Viitanen on tyytymätön siihen, ettei Orpon hallitus aio jatkaa eläinsuojeluasiamiehen määräaikaista virkaa enää vuodenvaihteen jälkeen.

Viitanen jätti myös toimenpidealoitteen, jossa esitetään, että virkaa jatketaan ja että se vakinaistetaan. Viitasen mukaan viran merkitys eläinsuojelu- ja hyvinvointitoiminnan koordinoinnissa on suuri.

– ­Viime hallituskaudella saatiin päätökseen pitkään valmisteltu eläinten hyvinvointilaki. Uudistettavaa, koordinoitavaa ja parannettavaa eläinten suojelun ja hyvinvoinnin turvaamiseksi riittää tämän lain jälkeenkin. Esimerkiksi lukuisat lajikohtaiset asetukset odottavat uudistamista edelleen. Tutkimustietoa tulee lisää jatkuvasti, ja eettisiä toimintatapoja ja eläinten hyvää kohtelua puoltava kansalaismielipide vahvistuu koko ajan. Eläinsuojelujärjestöt tekevät arvokasta työtään, ja tälle työlle on suuri tarve. Valvontaeläinlääkäreiden työ lisääntyy ja vaatimukset kasvavat, Viitanen perustelee tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE