Politiikka

SDP:n Viitanen: ”Hyvä, että nyt Kaikkosella sytytti” – vaikka myöhäisheränneenä

SDP
Pia Viitanen.
SDP
Pia Viitanen.
SDP
Pia Viitanen.

SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Pia Viitanen on tyytyväinen keskustan eduskuntaryhmänpuheenjohtaja Antti Kaikkosen esitykseen nostaa takuueläkkeitä hallituksen budjettiriihessä.

Kaikkonen haluaa korotuksen pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkkeisiin. Elokuun budjettiriihessä takuueläkkeitä pitäisi Kaikkosen mukaan nostaa 40–50 eurolla.

Hallitus on tällä kaudella sekä korottanut että leikannut takuueläkettä.

Viitanen muistuttaa myös, ettei tässä yhteydessä saa unohtaa pientä työeläkettä saavien ihmisten kaipaamaa tasokorotusta.

– Hyvä, että nyt Kaikkosella sytytti, tosin hieman myöhäisheränneisesti. Vielä alkuvuodesta keskusta äänesti vastaan, kun SDP esitti helmikuussa ohjelmaa eläkkeensaajien köyhyyden torjumiseksi, johon kuuluvat myös takuueläkkeiden ja pienten työeläkkeiden tasokorotus.

”Nyt kun omatunto on löydetty, olisi samassa yhteydessä korjattava myös eläkkeensaajien verotusta. ”

Hallitus on Viitasen mukaan vaikeuttanut monin tavoin pieni- ja keskituloisten eläkkeensaajien asemaa maksukorotuksin, leikkauksin ja lääkekorvausten heikentämisen myötä.

– Eduskunnan tietopalvelun laskelman mukaan pieni- ja keskituloisten eläkkeensaajien ostovoima jää kuluvana vuotena miinusmerkkiseksi, hän huomauttaa.

– Nyt, kun omatunto on löydetty, olisi samassa yhteydessä korjattava myös eläkkeensaajien verotusta. Sipilän hallitus vastoin vaalien alla annettuja lupauksia eriarvoisti eläkkeensaajien verotuksen palkansaajiin nähden heti ensimmäisessä budjettiesityksessään.

Nyt olisi Viitasen mielestä ryhdikästä korjata hallituksen eläkkeensaajien kohdistunut verolupauksen pettäminen.

– Tukea tulee syksyn budjettiriihessä, kun hallitus toivottavasti nyt tähän Kaikkosen esitykseen tarttuu. Odotankin, että syksyllä näemme laajemman ohjelman eläkeläisköyhyyden torjumiseksi, Viitanen päättää.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esittää, että takuueläkkeitä korotetaan elokuun budjettiriihessä. (Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander)

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat