Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Se on historiallisen suuri poliittinen uudistus” – SDP:n Kiljunen: Suomen hallitus on kuullut asiantuntijoita ja pidentää oppivelvollisuusikää

Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen huomauttaa, että tulevaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että työllisyysaste saadaan nostettua 75 %:iin tämän hallituskauden aikana.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tähän velvoittaa hänen mukaansa jo asiantuntijoiden viesti, että maamme työllisyysaste voisi nousta peräti neljällä prosentilla, jos kaikki seuraavat ikäluokat suorittaisivat vähintään toisen asteen tutkinnon.

”Suomen hallitus on kuullut asiantuntijoita ja pidentää oppivelvollisuusikää 18 ikävuoteen. Se on historiallisen suuri poliittinen uudistus.”

Kiljunen sanoo, että juuri koulutukseen ja osaamiseen panostamalla voimme parantaa jokaisen nuoren työllistymistä ja hyvinvointia työelämämurroksen keskellä. Hän muistuttaa, että nuoria myös tuetaan uudistuksen myötä siirtymävaiheessa toiselle asteelle usein eri tavoin. Uudistuksen keskiössä on oppijaa tukeva järjestelmä.

”Työelämän vaatimukset ovat muuttuneet. Pelkkä perusasteen koulutus ei jatkossa riitä. Meillä on velvollisuus pitää nuoristamme huolta ja varmistaa, että he pärjäävät tulevaisuuden työmarkkinoilla.”

Kiljunen sanoo, että talouspoliittisesti uudistuksen teko on järkevää, vaikka siitä aiheutuu kustannuksia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE