Politiikka

”Se on myös vaarallista mielenterveydelle” — Mikael Jungner kumoaa eduskuntamyyttejä: Tästä kaikesta kansa on väärässä

SDP:n entinen puoluesihteeri ja kansanedustaja Mikael Jungner on listannut Facebookissa asioita, joissa kansa tai yleinen mielipide on väärässä koskien eduskuntaa.

Jungnerin mukaan kansanedustajat eivät aja vain omaa etuaan.

”Tuollaista halua ajaa omaa etua saattaa edustajista toki löytyä, mutta keinot puuttuvat.”

Jungner ei usko myöskään siihen, että kansanedustajat eivät tee mitään. Hänen mukaansa kansanedustajilla pitkät lomatkin ovat myytti.

”Eduskunta on kiinni kuukausikaupalla. Tuo olisi ongelma, jos Suomi tarvitsisi lisää eduskunnan tuotteita, siis a) poliittista keskustelua b) lakeja. Molemmista lienee kuitenkin ylitarjontaa. Olisi päinvastoin hyväksi, jos eduskunta olisi enemmän aikaa kiinni.”

Vaalilupaus on kuin uudenvuodenlupaus

Jungner kirjoittaa myös siitä, kuinka ”kansanedustajat eivät (muka, toim. huom.) ole työpaikallaan”.

”Moderni työ tapahtuu harvemmin työpaikalla. Samoin on eduskunnan laita. Istuntosalissa istuminen on pääosin hyödytöntä ajanhukkaa. Se on myös vaarallista mielenterveydelle.”

Entä pettävätkö kansanedustajat lupauksensa?

”Se, mitä edustajat vaaleissa lupaavat, harvoin toteutuu. Tuo on luonnollista. Tylsä olisi se vaalikampanja, jonka tavoitteet olisi mitoitettu niin alas, että kaikki lupaukset toteutuisivat.”

”Vaalilupaus on kuin uudenvuodenlupaus. Tahtoa löytyy, toteutus hiipuu. Kyse lienee pikemminkin ihmiselle tyypillisestä käyttäytymisestä kuin kansanedustajien saamattomuudesta.”

Lopuksi Jungner pohtii vielä väitettä, jonka mu kaan ”Kansanedustajat pettävät, valehtelevat ja puukottavat selkään”

”Asukasyhdistyksissä, asunto-osakeyhtiöissä ja perikunnissa meno on huikeasti villimpää kuin politiikassa. Ainakin oikeuden pöytäkirjojen mukaan.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat