Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Se vasta olisi tuhoisa tie Suomelle” – SDP:stä kovaa ripitystä PS:lle – kokoomuksen Kanervakin parahti: ”Älkää hyvät ystävät…”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

EU:n elpymispaketista on käyty tänään eduskunnassa tiukkaa keskustelua. Perussuomalaiset, jotka haluavat kaataa koko paketin, ovat saaneet jo iltapäivällä sapiskaa niin hallituksen kuin oppositionkin riveistä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) muistutti, että populismin laskun maksaa aina tavallinen kansa. Hän kehotti kysymään briteiltä, miten Britanniassa on brexitin jälkeen mennyt.

– Meidän oma taloutemme on täysin riippuvainen siitä, miten Eurooppa voi. Korona on kurittanut koko Eurooppaa ja tämä paketti lievittää, elvyttää ja pitää tätä yhteismarkkinaamme tolpillaan.
Guzenina kyseli, mikä olisi perussuomalaisten ratkaisu kriisistä nousemiseen.

– Suunsoittamisella me emme selviä, sisäänpäin kääntymällä me emme selviä. Se vasta olisi tuhoisa tie Suomelle.

Hän varoitti, että lasku tavalliselle suomalaiselle ihmiselle olisi mittaamaton: Korot nousisivat, kulutushyödykkeet kallistuisivat, vientiyrityksemme näivettyisivät ja työttömyys räjähtäisi käsistä.

– Jos te ette usko hallitusta siitä, että tämä tukipaketti on välttämätön, uskokaa edes talousviisaita kuten Sixten Korkmania, Guzenina kehotti.

Kanerva: elpymispaketti vahvistaa Euroopan unionia yhteisönä.

Myös kokoomuksen Ilkka Kanerva (kuvassa) ripitti perussuomalaisia menemisestä sivuraiteille keskustelussa.

– Ei puhuta ohi sen, minkä itsekin tiedätte oikeaksi.

Hän korosti, että jos eduskunta huomenna äänestää kahden kolmasosan enemmistöllä valtiovarainministeriön mietinnön pohjalta, se on Suomen kanta ja se on eduskunnan kanta.

– Ja se sitoo hallitusta, niin kuin täällä on moneen, moneen kertaan sanottu. Älkää hyvät ystävät puhuko sivuasiaa, ja te tiedätte tämän itse. Ei kannata antaa väärää tietoa Suomen kansalle näiden asioiden yhteydessä.

Kanerva painotti, että elpymispaketti vahvistaa Euroopan unionia yhteisönä.

– Ja koko paketti on kaksi prosenttia Euroopan unionin tuloista tämä koko paketti. Ei sen enempää.

Hänen mielestään kannattaa pistää asiat tärkeysjärjestykseen niin, että puhutaan totta. Kanerva korosti, että elpymispaketti edesauttaa niin työnantajien, työntekijöiden kuin yritysten ja koko Suomen taloutta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE