Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

”Sehän on valtava luku” – Uudenmaan sulkuilmoitusta seurannut Ylen lähetys tavoitti eniten katsojia televisiossa viime vuonna

Lehtikuva

Suomalaiset katsoivat viime vuonna selvästi aiempaa enemmän uutis- ja ajankohtaisohjelmia, selviää Finnpanelin vuosittaisesta raportista. Tiedontarve kasvoi, kun Suomi varautui koronavirusepidemiaan viime keväänä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Pahimman lockdown-jakson aikana telkkaria katsottiin 20 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana ja erityisesti tässä korostuivat uutis- ja ajankohtaisohjelmat. Niitä oli tietysti myös paljon enemmän, mutta niitä myös katsottiin, Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Brun sanoo.

Uutis- ja ajankohtaissisältöjen televisiokatselu lisääntyi maaliskuun alkupuolelta toukokuun loppuun yli 30 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Myös koronavirusta koskevat hallituksen tiedotustilaisuudet ja uutislähetykset nousivat vuoden katsotuimpien ohjelmien listalle. 23. maaliskuuta Uudenmaan rajojen sulkemisilmoitusta seurannutta A-studiota katsoi lähes 2,2 miljoonaa ihmistä, enemmän kuin mitään muuta ohjelmaa vuoden aikana.

–  Sehän on valtava luku. Se on yli 40 prosenttia suomalaisista, jotka ovat katsoneet ainakin osan lähetystä, Brun sanoo.

Alisuoritusta penkkiurheilussa

Kaikkiaan suomalaisten ruutuaika kasvoi vuoden aikana vain hieman ja oli yhteensä noin 3,5 tuntia päivässä.

Alleviivaavaa koronavuodelle olivat myös monien perinteisten televisiotapahtumien vetonaulojen poissaolo. Tokion olympialaiset, jalkapallon EM-kisat ja jääkiekon MM-kisat siirtyivät virustilanteen vuoksi.

–  Jos katselua kertyi uutis- ja ajankohtaisohjelmille, niin koko vuoden aikana tv-urheilu oli aika paljon pienemmässä roolissa, Brun sanoo.

Vuoden seuratuin urheiluhetki koettiinkin jo tammikuussa, kun Iivo Niskanen hiihti toiseksi Tshekissä hiihdon maailmancupin 15 kilometrin matkalla.

Kestosuosikeista vuoden katsotuimpien lähetysten joukkoon lukeutui itsenäisyyspäivänä lähetetty Linnan juhlat. Poikkeusjärjestelyin toteutettua lähetystä seurasi noin 1,6 miljoonaa katsojaa, mikä oli kuitenkin huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi edellisvuoden 2,4 miljoonan katsojan määrä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.3.2021
Vielä vuosi sitten kilisteltiin, mutta kyltit kertoivat jo, mitä tuleman pitää
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE