Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Sekä Tuppurainen että Lintilä hehkuttavat Demokraatille Altian yritysjärjestelyä – ”Tämän ajan hyvä talousuutinen”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Altia Oyj ja norjalainen Arcus ASA julkistivat tänään suunnitelmansa yritysjärjestelystä, jonka tavoitteena on yhtiöiden sulautuminen yhdeksi yhtiöksi.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Suomen valtio tulee olemaan toiseksi suurin omistaja arviolta 19,4 prosentin omistuksella. Arcuksen pääomistajasta norjalaisesta Canicasta tulee suurin omistaja arviolta 22,4 prosentin omistuksella.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo Demokraatille, että valtionomistajan näkökulmasta nyt on muodostumassa vahva pohjoismainen yhtiö viina- ja viinimarkkinoille.

Tuppuraisen mukaan päätös turvaa myös Altian tunnetun brändin Koskenkorvan tuotannon pitkälle tulevaisuuteen.

– Suomalainen yhtiö, pääkonttori Suomessa, suomalainen toimitusjohtaja ja listataan Helsingin pörssissä. Mielestäni tämä on tämän ajan hyvä talousuutinen.

Tuppurainen usko, että uudella yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet menestyä myös Pohjoismaiden markkinan ulkopuolella. Uusi yhtiö on nimeltään Anora.

– Meille on ollut tärkeää, että työpaikat turvataan sekä että tuotantolaitokset Koskenkorva ja Rajamäki molemmat jatkavat toimintaansa. Hyvä järjestely, Tuppurainen sanoo.

– Todennäköisesti kotimaisen ohran käyttö lisääntyy tämän seurauksena ja kotimaisten tehtaiden asema on turvattu, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Hän pitää päivän uutista positiivisena myös siksi, että markkina oli tähän saakka kehittymisen kannalta melko ahdas Altialle. Yritysjärjestely avaa uusia mahdollisuuksia.

Ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) kommentoi Altia-uutista Demokraatille tänään eduskunnassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE