Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Selvitys: täällä ovat raihnaisimmat työikäiset

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Työkyvyttömyys kuormittaa eniten Itä- ja Pohjois-Suomea, ilmenee Kelan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta selvityksestä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vähiten työkyvyttömyyttä esiintyy Uudenmaan kunnissa.

Kunnittain työkyvyttömyyttä esiintyy selvityksen perusteella eniten Rautavaarassa, Tuusniemellä ja Kaavissa. Vähiten työkyvyttömyyttä on Kauniaisissa, Espoossa ja Sipoossa.

-  Itä- ja Pohjois-Suomen työkyvyttömyystilanne näkyy selvästi kansallisessa terveysindeksissä. Pohjois-Savossa paljon haasteita aiheuttaa se, että iäkkään väestön osuus kasvaa ja työssä oleva väestö vähenee, Kelan tutkimuksen ylilääkäri Riitta Luoto kertoo tiedotteessa.

Tutkimusten mukaan terveysriskit korostuvat vähemmän koulutetuilla, pienituloisilla ja pitkäaikaistyöttömillä. Alueellisten sote-palveluiden tarjonta voi myös vaikuttaa tuloksiin.

-  Kun alueilla tutustutaan näihin tuloksiin, on hyvä pitää mielessä, että esimerkiksi lääkäripula voi vähentää työkyvyttömyysetuuksien saamista, kun päätöksiin tarvittavia lausuntoja ei ole saatavissa.

Kansallinen terveysindeksi koostuu useista indikaattoreista. Työkyvyttömyysindeksi kuvaa työkyvyttömyyseläkkeeseen, sairauspäivärahaan ja ammatilliseen kuntoutukseen liittyviä alueellisia eroja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE