Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Sinisiltä rajua kritiikkiä neuvotteluille, joissa perussuomalaisetkin ovat mukana: ”EU-kriitikon kannattaa harkita tarkkaan”

Sinisten vt. puheenjohtaja Tiina Ahva kritisoi kovin sanoin Italiassa parhaillaan käytäviä neuvotteluja uudesta EU-parlamenttiryhmästä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Neuvotteluihin osallistuu myös perussuomalaiset, vaikka sitä Ahva ei tiedotteessaan erikseen mainitse.

Ahva pitää uutta ryhmää venäjämielisenä ja haitallisena EU-kriittisyyden edistämiselle Euroopassa.

– Järkevän EU-kritiikin tuhoksi koituu, jos sen ajaminen sidotaan Venäjän intresseihin Euroopassa. Liittovaltiosta haaveileville federalisteille on helppoa väittää, että kaikki kevyempää unionia ajavat kuuluvat pohjimmiltaan samaan venäjämielisten joukkoon. Siksi Kremlin hyödylliset idiootit tekevät suurta vahinkoa EU-kriittisyydelle, sanoo Ahva tiedotteessaan.

– Uuteen parlamenttiryhmään mukaan lähtevät puolueet voivat syyttää vain itseään venäjämielisyyden leimasta. Neuvotteluja vetävät puolueet – italialainen La Lega, ranskalainen Front National ja hollantilainen FPÖ – ovat avoimesti venäjämielisiä puolueita, jotka ovat solmineet julkisia yhteistyösopimuksia ja ottaneet vastaan vaalirahoitusta Kremlistä. Puolueet kehtaavat väittää itseään EU-kriittisiksi ja kansallismielisiksi samalla kun ruplat pursuavat puvuntaskusta, Ahva kirjoittaa.

– EU-kriitikon kannattaa harkita tarkkaan, minkälaiselle ryhmälle antaa äänensä. Siniset eivät kumarra Brysseliä eivätkä Moskovaa, vaan ajavat Euroopan valtioiden ja kansalaisten etua eli kevyempää unionia ja enemmän kansallista päätöksentekoa, Ahva päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE