Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Mielipiteet

Sinulla on väliä

Saamme päivittäin lukea lehtien palstoilla kirjoituksia, joissa tuodaan esille huoli lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Jaan saman huolen ja totean, ettei tilanne yllätä minua.

Sari Ala-Heikkilä

SDP:n kaupunginvaltuutettu, Vaasa

Jo aiempina vuosina, läpi valtuustokauden ajan olen saanut tietoa erilaisista selvityksistä, jotka ovat viitannet lisääntyneeseen pahoinvointiin. Olen saanut tietooni muun muassa lastensuojeluilmoitusten ja selvitysten olleen historiallisen suuria. Olen ollut myöntämässä lisämäärärahoitusta lastensuojeluun sekä lapsi- ja perhesosiaalityöhön useampana vuotena.

Lisämäärärahojen myöntäminen on ollut perusteltua, mutta tällainen toimintatapa ei ole mielestäni kestävällä pohjalla, vaan tuo ketjureaktion missä tarvitaan yhä enemmän resursointia korjaaviin vaiheisiin. On huomioitavaa korjaavan vaiheen olevan kalliimpaa, enkä usko kenenkään olevan eri mieltä siitä, että panostukset ennaltaehkäiseviin palveluihin vähentäisivät tulevaisuudessa tarvetta korjaaville palveluille.

Esimerkiksi Vaasassa hyvinvointityöryhmä nostaa omassa selvityksessään 2020 esille ennaltaehkäisevän työn ja matalankynnyksen palveluiden merkityksen kaikilla toimialoilla. Kertomuksessa todetaan muun muassa alkoholista ja huumeista johtuvien turvallisuushaittojen ennaltaehkäisyn kannattavan. Kertomuksessa mainitaan päihteiden aiheuttavan vuosittain noin 4,2 miljardin euron välittömät ja välilliset kustannukset yhteiskunnalle. Mikäli haitoista aiheutuvat kustannukset laskisivat 10 prosenttia Vaasassa, olisi arvioitu säästö noin viisi miljoonaa euroa.

Mielestäni kaikessa päätöksenteossa tulisi olla laaja-alainen näkökulma sekä ymmärrys ennaltaehkäisevien toimintojen merkityksestä. Meidän päättäjien tehtävänä on etsiä keinot ja mahdollistaa sekä turvata riittävät resurssit, niin palvelua saavalle kuin sitä antavalle.

Minä olen valmis investoimaan ihmiseen, sillä Sinulla on väliä.

 

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu Vaasasta.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE