Nyheter

Socialdemokraterna i Västnyland diskuterar framtiden för Raseborgs sjukhus 

Socialdemokraterna i Västra Nyland samlas den 15.3 för att formulera en gemensam socialdemokratisk ståndpunkt gällande framtiden för Raseborgs sjukhus. Argumenten läggs som underlag för beslutsfattarna i kommunerna Hangö, Ingå och Raseborg. HNS styrelse har bett kommunerna om ett utlåtande som ska vara insänt per 30.3.

ABL

 

Tillfället är inte ett allmänt tillfälle, inbjudan att delta har gått ut till socialdemokrater med förtroendeuppdrag i Hangö, Ingå och Raseborg; kommunernas fullmäktige- och styrelseledamöter, HNS styrelsemedlemmar och ersättare, medlemmar i nämnden för Västra Nylands sjukhusområde, regionens socialdemokratiska riksdagsledamot samt kommunalorganisationernas ledning.

 

Mötets sammankallare är Finlandssvenska socialdemokraters Västra Kretsen.

 

– Den senaste veckan har vi sett en enastående stark reaktion hos befolkningen i regionen. Människor är oroliga för vad som ska ske med vår basservice, säger Nina Wessberg, ordförande för Västra Kretsen.

 

– Det är förståeligt, det handlar om en service vi alla har en relation till. När vi själva eller någon anhörig blir sjuk, ska vården finnas där, helst så nära som möjligt.

 

 

 

HNS styrelseledamot Petri Kajander välkomnar initiativet och meddelar att han kommer delta i mötet.

 

– Vi måste komma samman och diskutera. Nu måste vi dra åt samma håll, om det sedan räcker ända fram får vi se. Jag representerar ensam Västnyland i HNS styrelse, så jag kan inte göra mirakel. Men det känns fint att mina regionala kamrater vill ställa upp och stöda mig i arbetet, säger Kajander.

 

Även Johan Kvarnström, riksdagsledamot från Raseborg, deltar i mötet.

 

– Sjukhuset har drabbats av för mycket nedskärningar under de gångna åren. Nu kan det inte nedmonteras mer, för varje liten del som tas bort, försvagas helheten kraftigt, säger Kvarnström.

 

– Nu är det bra att vi tillsammans spånar kring hur vi mest kraftfullt kan ge utlåtanden enligt regionens intressen i den här frågan. Kampen måste föras med sakargument.

 

”Invånarna i regionen behöver få veta klart och tydligt var de olika partierna står i frågan om Raseborgs sjukhus och dess samjour”

 

Ordförande Wessberg konstaterar att enskilda personer har startat upp Facebookgrupper och namninsamlingar, men att en koordinerad politiskt styrd verksamhet har lyst med sin frånvaro.

 

– Invånarna i regionen behöver få veta klart och tydligt var de olika partierna står i frågan om Raseborgs sjukhus och dess samjour.

 

– Det här är socialdemokrati när det är som bäst. Vi har en fråga vi måste lösa, vi samlas för att diskutera den tillsammans och skapar så en gemensam åsikt. Vi vill ge ett klart budskap till invånarna, så alla vet vad socialdemokraterna tycker.

 

Västra Kretsen omfattar Finlandssvenska socialdemokraters lokala föreningar från Hangö till Kyrkslätt.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE