Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Soini suhtautuu positiivisesti ruotsalaisselvitykseen, joka nopeuttaisi 7–10 päivällä reagoimista sotilaalliseen kriisiin

Ulkoministerit Timo Soini ja Margot Wallström pitivät tiedotustilaisuuden.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) pitää myönteisenä Ruotsissa julkistettua selvitystä, jonka mukaan päätöksentekoa sotilaallisesta yhteistyöstä Suomen kanssa pitäisi nopeuttaa.

Selvityksen mukaan päätösvallan pitäisi tietyissä tapauksissa olla Ruotsin hallituksella eikä valtiopäivillä. Tämä nopeuttaisi selvityksen mukaan päätöksentekoa 7–10 päivällä.

Soini sanoo uskovansa, että selvityksessä esitetty muutos ennemmin tai myöhemmin toteutetaan Ruotsissa. Hänen mukaansa on tärkeää, että mahdollisiin kriisitilanteisiin varaudutaan hyvissä ajoin.

– Kyllä näitä kannattaa jo ennen kriisejä selvittää, ihan siltä varalta että jos sellaisia tilanteita tulee, niin toimitaan lain perusteella ja laillisessa kehikossa, sanoo Soini.

Suomessa tuli viime heinäkuussa voimaan laki, jonka perusteella kansainvälisen sotilaallisen avun antaminen ja vastaanottaminen on aiempaa helpompaa. Laki ei koske pelkästään Suomen ja Ruotsin yhteistyötä, vaan yhteistyötahona voi olla muukin valtio tai EU.

Soini ei lähde arvioimaan, millaisella aikataululla muutos voisi toteutua Ruotsissa. Hän huomauttaa, että Suomessa lakia valmisteltiin vuosia.

– Nämä ovat herkkiä asioita tällaisissa maissa kuin Suomi ja Ruotsi, jotka eivät kuulu sotilasliittoihin. Lisäksi Ruotsissa nyt vaalit painavat päälle, Soini toteaa.

Ulkoministeri Soini vierailee tänään Tukholmassa, missä hän tapasi iltapäivällä Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin.

Ministerit keskustelivat sotilasyhteistyön lisäksi muun muassa Itämeren turvallisuudesta ja arktisen alueen yhteistyöstä.

– On mukavaa vierailla maissa, joiden kanssa ei ole ongelmia, sanoo Soini.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE