Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Sote-järjestöiltä lähdössä 100 miljoonaa etuajassa – “Päätös on suorastaan katastrofaalinen”

Jukka-Pekka Flander / SDP

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) on syvästi järkyttynyt hallituksen suunnitelmille aikaistaa sote-järjestöjen avustuksiin suunniteltuja 100 miljoonan euron leikkauksia jo vuodelle 2025.

Demokraatti

Demokraatti

– Hallituksen päätös on suorastaan katastrofaalinen, se ei ainoastaan ole lyhytnäköinen, vaan se on myös suuri virhe, joka uhkaa koko suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon toimivuutta, Werning toteaa tiedotteessa.

Nämä leikkaukset toteutuessaan ovat hänen mukaansa niin rajuja ja nopeita, että ne käytännössä tuhoavat sote-järjestöt jo vuonna 2025. Hallitus ei ole vain leikkaamassa avustuksia, vaan se on romuttamassa kokonaisen järjestelmän, joka on elintärkeä tuhansien suomalaisten jokapäiväisessä arjessa, Werning korostaa.

– Leikkausten vakavuus ja järkyttävyys eivät voi jäädä huomiotta. Hallituksen on ymmärrettävä, että nämä toimet aiheuttavat peruuttamatonta vahinkoa ja lisäkustannuksia, jotka ylittävät leikkauksilla saadut säästöt moninkertaisesti.

Werning vaatii hallitusta ottamaan vastuun ja hylkäämään nämä järkyttävät suunnitelmat, jotka uhkaavat suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä.

HALLITUKSEN on hänen mukaansa herättävä näkemään leikkausten todelliset seuraukset.

– On aika katsoa pidemmälle ja arvostaa sote-järjestöjen korvaamatonta työtä suomalaisten hyvinvoinnin eteen.

Werning vaatii hallitusta perumaan suunnitelmansa ja keskittymään kestävään talouspolitiikkaan, joka turvaa kansalaisten hyvinvoinnin ja terveyspalveluiden saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa.

– Sote-järjestöiltä ei pidä leikata nyt eikä myöhemminkään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE