Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Soten lykkääntymisestä valtiolle 200 miljoonan menetys – Anu Vehviläinen kertoo, mistä summa koostuu

Lehtikuva / Jussi Nukari
Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.).

Hallituksen mukaan sote- ja maakuntauudistuksen lykkääntyminen vuodella vuoteen 2021 tarkoittaa suurin piirtein 200 miljoonan menetystä.

Johannes Ijäs

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan summa on laskettu suoraan siitä, mitä tämä vuosi ja ensi vuosi vievät sote- ja maakuntauudistuksen valmistelulta rahaa. Saman verran kuluttaa myös siis vuosi 2020.

Summa koostuu Vehviläisen mukaan uudistuksen esivalmistelusta, väliaikaishallinnosta sekä ICT-kustannuksista.

Vehviläisen mukaan 200 miljoonassa voi olla suuntaan tai toiseen heittoa, mutta luku täsmentyy kohti budjettiriihtä kuljettaessa.

Vehviläinen arvioi, että maakunnissa on kahdenlaisia tunteita sote-uudistuksen lykkääntymisen vuoksi.

– Siitä olen ihan varma, kun maakunnissa on katsottu viime viikkojen ja viime päivienkin (tapahtumia), niin varmaan siellä on ollut ajatus, että jonkinlaista uudenlaista linjausta pitäisi tulla.

– Sitten ainakin sen tiedän tai arvelen ainakin, että varmasti Uudellamaalla, joka on koko ajan kipuillut vuoden 2020 kanssa, ollaan tyytyväisiä. Sitten niissä joissa ollaan pidemmällä, vaikka minun omakin maakuntani (Pohjois-Karjala), tavallaan ajatellaan, että olisi voitu aloittaa jo aikaisemmin.

Vehviläisen mukaan on vaikea ennakoida, miten paljon yksityistämiset ja esimerkiksi kuntien kiinteistöjen myynnit jatkuvat tai lisääntyvät vuoden lisäajan takia.

Hänen oma kantansa on, että ulkoistuksiin ja investointeihin liittyviä rajoituslakeja pitää jatkaa. Vehviläisen mukaan reformiministereiden täytyy myös arvoida, pitääkö rajoituslakeja tiukentaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE