Kirjallisuus

Stadin työväenkirjallisuuspäivillä esillä muun muassa satavuotinen Suomi, Stadin Arska ja Frankin Reijo

Stadin työväenkirjallisuuspäivien lauantain kirjailijavieraita ovat muun muassa Heidi Köngäs ja Kjell Westö.
Stadin työväenkirjallisuuspäivien lauantain kirjailijavieraita ovat muun muassa Heidi Köngäs ja Kjell Westö.
Stadin työväenkirjallisuuspäivien lauantain kirjailijavieraita ovat muun muassa Heidi Köngäs ja Kjell Westö.

Syksyn sympaattisin kirjallisuustapahtuma ”Aatosta jaloa – marraskuun valoa” eli Stadin neljännet työväenkirjallisuuspäivät levittäytyvät tänä vuonna peräti kolmelle päivälle. Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25) ja naapuritalossa JHL:ssä (Sörnäisten rantatie 23) järjestettävä tapahtuma starttaa jo huomenna perjantaina. Silloin ohjelmassa on Itsenäisyyden äärellä -seminaari, jossa esitetään kriittisiä näkökulmia Suomen itsenäisyyden juhlintaan.

Perjantaina iltapäivällä julkistetaan myös Työväentutkimus-vuosikirja ja antologia viime vuoden kapinarunokeruun sadosta.

Ilta huipentuu klo 18 Työväenliikkeen kirjastossa alkavaan kolmanteen Kapinarunoiltaan, jossa tuttuun tapaan kuullaan harrastajarunoilijoiden kipakoita tuoreita esityksiä nykymaailman menosta, kapitalismin kiroista, porvarien metkuista ja työväenliikkeen voimasta.

Arska-matinea kruunaa viikonlopun

Työväenkirjallisuustapahtuman vilkkain päivä on edelleen lauantai 4.11.

Ohjelman alkaa Studia Generalia -luennolla ”Kansanvallan voitto ja tragedia”, jossa itsenäistymisen prosessia tarkastelevat professorit Pertti Haapala ja Seppo Hentilä.

Lauantain kirjailijavieraina ovat tuoreista teoksistaan kertomassa muun muassa Kjell Westö ja Heidi Köngäs sekä Kullervo Mannerin persoonaa valottaneet tietokirjailijat Matti Lackman ja Pirkko Turpeinen-Saari.

Lauantai-ilta päätetään muistelemalla Reijo Frankin elämää ja lauluja.

Sunnuntai on pyhitetty arkkistadilaiselle Arvo Turtiaiselle. Kello 15 alkavassa Arska-matineassa kirjailijan tytärtä toimittaja Eva Polttilaa haastattelee Risto Kolanen, ja taiteilijat Jukka Linkola, Risto Aaltonen ja Eeppi Ursin esittävät  Turtiaisen Helsinki-runoja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat