Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Stora Enson hallitus nimitti toimitusjohtajan

LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

Metsäyhtiö Stora Enson hallitus on nimittänyt diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Hans Sohlströmin yhtiön toimitusjohtajaksi tästä päivästä lähtien.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Odotan innolla mahdollisuutta tehdä töitä uusien kollegojen kanssa tavoitteenamme tuloskäänne, omistaja-arvon kasvattaminen ja uusiutuvien materiaalien yhtiön tarkoituksen todentaminen, tuore toimitusjohtaja kommentoi nimitystään tiedotteessa.

Sohlström on aiemmin toiminut muun muassa Ahlstrom-Munksjön, Ahlström Capitalin ja Rettig Groupin toimitusjohtajana. Sitä ennen hän toimi 20 vuoden ajan johtotehtävissä UPM-Kymmenessä.

-  Hans Sohlströmillä on mittava kokemus metsäteollisuudesta ja vahva näkemys Stora Ensosta yli kahden vuoden hallitustyöskentelyn seurauksena. Stora Enson hallituksen mielestä Hans Sohlström on oikea henkilö johtamaan yhtiötä haastavassa toimintaympäristössä kohti asetettuja pitkän tähtäimen tulostavoitteita, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan sanoo tiedotteessa.

Sohlström korvaa Stora Enson toimitusjohtajana Annica Breskyn.

METSÄSEKTORIN heikko markkinatilanne on iskenyt ankarasti Stora Ensoon. Toisella vuosineljänneksellä yhtiön liikevaihto laski 22 prosenttia ja operatiivinen liikevoitto peräti 93 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Syyskuun alussa yhtiö kertoi lopettavansa pysyvästi selluntuotannon ja ligniinin erottamisen Sunilan tehtaalla Kotkassa. Sulkemisen seurauksena tehtaalta irtisanotaan 240 työntekijää.

Aiemmin yhtiö oli kertonut, että Anjalankosken tehtaiden toinen paperilinja suljetaan tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE