MENY

Strengell fortsätter leda Jakobstads Svenska Arbetarförening – Ser ljust på framtiden

Kuva: Foto: Johanna Överfors
Bjarne Strengell.

De förtroendevalda i Jakobstad har en svår skolnätsfråga att ta ställning till inom kort. Det finns för- och nackdelar med alla förslag enligt Bjarne Strengell, omvald ordförande för Jakobstads Svenska Arbetarförening.

 

 

På föreningens höstmöte i söndags valdes styrelsen för 2018. Strengell fortsätter som ordförande. De övriga i styrelsen är Lars Björklund (vice ordförande), Jacob Storbjörk (sekreterare), Ann-Sofi Storbjörk (medlemsansvarig), Bengt Kronqvist (kassör), Robin Käldström, Annika Stenvik, Yvonne Druveus, Maria A Nygård och Simon Holmstedt.

Ersättare är Torolf Björk, Stefan Enholm och Ulrika Rönnback.

– Vi har bra uppsättning av äldre och yngre. Balansen ser bra ut. Det finns de med mer erfarenhet och det finns de unga med nya idéer, säger Bjarne Strengell.

 

Föreningen fick flera nya medlemmar i samband med vårens kommunalval och flera av de nya unga har också engagerat sig i föreningens verksamhet.

– Vi har det bra nu. Jag ser med tillförsikt på framtiden, säger Strengell om föreningens situation.

 

Inom lokalpolitiken är den största aktuella frågan enligt Strengell skolnätsfrågan.

– Det är en fråga som engagerar nästan varje invånare. Elevunderlaget sjunker och behov av nybyggen kommer närmare. Det finns fyra aktuella förslag och alla har både för- och nackdelar, säger Strengell.

Diskussion

SDP i Korsholm valde ny styrelse – ”Vi är inne i en generationsväxling”

Alf Hjerpe och Rebecca Åkers hör till styrelsen, Åkers som vice ordförande.

Korsholms socialdemokratiska förening har valt Kim Eriksson till ny ordförande för 2018-2019. Höstmötet valde också Rebecca Åkers till vice ordförande. Övriga styrelseledamöter är Alf Hjerpe, Annika Ahläng och Leif Wester.

Lue lisää

Diskussion

Antti Rinne besökte Lovisa kraftverk

SDP:s ordförande Antti Rinne besökte Lovisa kraftverk tillsammans med lokala beslutsfattare på måndagen. Under besöket diskuterades kraftverkets framtid, men också vårdreformen kom upp. Lovisaboarna var också oroliga om vad vårdreformen kommer att betyda för regionen. Rinne presenterade kort SDP:s vårdreformsmodell till lokala beslutsfattarna.

Lue lisää

Diskussion

Anette Karlsson: ”Ändra lagen så att barn kan bo på två adresser!”

Kuva: Foto: Johan Kvarnström
Anette Karlsson.

Lagstiftningen ska inte skapa hinder för barnens rätt till båda föräldrarna, säger Anette Karlsson som kämpar för att barn ska ha rätt till skolskjuts från två hem.

Lue lisää

Diskussion

Karita Blom: Bra resultat når vi genom att satsa på undervisning

Kuva: Foto: Johan Kvarnström
Karita Blom på SDP:s partifullmäktige i Åbo den 18 november 2017.

FSD:s representant på höstens partifullmäktige, Karita Blom, slog ett slag för satsning på utbildning.

Lue lisää

Diskussion