Nyheter

Strengell fortsätter leda Jakobstads Svenska Arbetarförening – Ser ljust på framtiden

Foto: Johanna Överfors
Bjarne Strengell.

De förtroendevalda i Jakobstad har en svår skolnätsfråga att ta ställning till inom kort. Det finns för- och nackdelar med alla förslag enligt Bjarne Strengell, omvald ordförande för Jakobstads Svenska Arbetarförening.

Johan Kvarnström

 

 

På föreningens höstmöte i söndags valdes styrelsen för 2018. Strengell fortsätter som ordförande. De övriga i styrelsen är Lars Björklund (vice ordförande), Jacob Storbjörk (sekreterare), Ann-Sofi Storbjörk (medlemsansvarig), Bengt Kronqvist (kassör), Robin Käldström, Annika Stenvik, Yvonne Druveus, Maria A Nygård och Simon Holmstedt.

Ersättare är Torolf Björk, Stefan Enholm och Ulrika Rönnback.

– Vi har bra uppsättning av äldre och yngre. Balansen ser bra ut. Det finns de med mer erfarenhet och det finns de unga med nya idéer, säger Bjarne Strengell.

 

Föreningen fick flera nya medlemmar i samband med vårens kommunalval och flera av de nya unga har också engagerat sig i föreningens verksamhet.

– Vi har det bra nu. Jag ser med tillförsikt på framtiden, säger Strengell om föreningens situation.

 

Inom lokalpolitiken är den största aktuella frågan enligt Strengell skolnätsfrågan.

– Det är en fråga som engagerar nästan varje invånare. Elevunderlaget sjunker och behov av nybyggen kommer närmare. Det finns fyra aktuella förslag och alla har både för- och nackdelar, säger Strengell.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE