Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Stubb veti pidemmän korren kahdeksassa vaalipiirissä, Haavisto voitti viidessä – näin äänet jakautuivat

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Ennakkoäänten laskentaa Kallion virastotalossa Helsingissä presidentinvaalien toisen kierroksen vaalipäivänä 11. helmikuuta.

Suomen seuraavaksi presidentiksi valittu Alexander Stubb oli vaalien toisen kierroksen kaksikosta suositumpi ehdokas yhteensä kahdeksassa vaalipiirissä. Kokoomusta edustanut Stubb voitti vaalien toisella kierroksella vihreiden tukeman valitsijayhdistyksen ehdokkaan Pekka Haaviston.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Stubbin kannatus oli korkeimmillaan Vaasan vaalipiirissä, jossa hän sai jopa 62,8 prosenttia kaikista äänistä. Haaviston ääniosuus Vaasassa oli 37,2. Suomen rannikkoalueiden äänet menivät muutenkin pitkälti Stubbille.

Vaasan lisäksi Stubb oli voitokas Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Hämeessä, Kaakkois-Suomessa, Savo-Karjalassa, Vaasassa ja Oulussa.

Haavistolle voitto irtosi puolestaan viiden vaalipiirin alueella: Helsingissä, Ahvenanmaalla, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Lapissa.

VAASAN jälkeen Stubb sai suurimman potin Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen vaalipiireissä. Uudellamaalla äänensä antoi lähes 560  000 äänioikeutettua, joista 54,8 prosenttia koki Stubbin paremmaksi ehdokkaaksi, kun taas Haaviston taakse asettui 45,2 prosenttia. Kaakkois-Suomessa Stubb voitti 54,0 prosentilla, kun Haaviston osuus oli 46,0.

Hämeen vaalipiirin alueella Stubb oli suosituin ehdokas 53,9 prosentin ääniosuudella, kun Haavistoa tuki 46,1 prosenttia äänensä antaneista.

Satakunnassa Stubb kirmasi voittoon 53,0 prosentin turvin ja Haavisto seurasi perästä 47,0 prosentilla. Oulussa Stubbin ääniosuus oli puolestaan 52,7 ja Haaviston 47,3.

Stubb haali jälleen rannikon ääniä Varsinais-Suomessa, jossa hänen osuutensa kaikista äänistä oli 51,5 ja Haaviston 48,5.

Stubb vei voiton myös Savo-Karjalassa, jossa hän sai 50,1 ja Haavisto 49,9 prosentin ääniosuuden.

HAAVISTON kannatus oli ylimmillään Ahvenanmaalla ja Helsingissä, joissa hänen osuutensa äänistä olivat 58,6 ja 57,7 prosenttia. Stubb sai Ahvenanmaalla 41,4 ja Helsingissä 42,3 prosenttia kaikista äänistä.

Näiden kahden alueen lisäksi Haavisto löysi tukea sisämaasta ja maan pohjoisosasta.

Keski-Suomessa Haavisto sai 52,2 ja Stubb 47,8 prosenttia äänistä. Pirkanmaalla Haavisto sen sijaan meni voittoon 51,3 prosentilla, kun Stubbia kannatti 48,7 prosenttia äänestäneistä.

Lapissa Haaviston äänisaalis oli 50,8 ja Stubbin 49,2 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE