Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Stubb vierailee Virossa, edessä tiivis ohjelma Tallinnassa ja Tartossa

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Presidentti Alexander Stubb tekee kuun lopussa valtiovierailun Viroon, presidentin kanslia kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Presidentti vierailee Virossa puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa 27.-29. toukokuuta.

Stubb käy valtiovierailun aikana Tallinnassa ja Tartossa. Vierailun ensimmäisenä päivänä maanantaina Viron presidentti Alar Karis ja hänen puolisonsa Sirje Karis ottavat presidenttiparin vastaan valtiovierailuun kuuluvin seremonioin Tallinnan Vapaudenaukiolla.

Presidentit käyvät viralliset keskustelut presidentti Karisin virka-asunnolla Kadriorgissa, minkä jälkeen presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Stubb pitää Viron parlamentissa riigikogussa puheen Suomen ja Viron suhteista ja tapaa parlamentin puhemiehen Lauri Hussarin.

Ohjelmassa on tapaamiset myös Viron pääministerin Kaja Kallaksen ja Tallinnan kaupunginjohtajan Jevgeni Ossinovskin kanssa.

Maanantain päätteeksi presidenttipari osallistuu Viron presidenttiparin isännöimälle juhlaillalliselle.

TIISTAINA 28. toukokuuta Stubb tutustuu Rakett69 Science Studios -tiedekeskukseen ja tapaa siellä koululaisia. Hän vierailee myös laivastotukikohta Miinasatamassa ja Tallinnan TV-tornissa.

Tiistai-iltapäivänä Suomen ja Viron presidenttiparit matkustavat Tarttoon, jossa Stubbit järjestävät kiitosvastaanoton Viron kansallismuseossa.

Keskiviikkoaamuna 29. toukokuuta ohjelma jatkuu vierailulla Tarton yliopistossa, jossa presidentti Stubb pitää puheenvuoron ja keskustelee opiskelijoiden kanssa.

Stubbin valtiovierailuseurueeseen kuuluvat ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok.), Puolustusvoimain komentaja, kenraali Janne Jaakkola ja eduskunnan Viro-ystävyysryhmän puheenjohtaja Mikko Savola (kesk.).

Suzanne Innes-Stubbilla on erillisohjelmaa presidenttiparin yhteisen ohjelman lisäksi. Hän vierailee yhdessä Sirje Karisin kanssa muun muassa Viron taidemuseossa KUMUssa ja tutustuu Tallinnan vanhaan kaupunkiin.

Edellinen presidentti Sauli Niinistö vieraili Virossa viimeksi 2022. Presidentti Karis vieraili Suomessa helmikuussa 2024.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE