Suomalainen huippumuusikko: ”Kun yksi juopottelee bändissä, loput kärsivät ja huolehtivat”

Muusikko Jussi Kinnunen läträsi ja sekoili vuositolkulla viinan ja huumeiden kanssa, kunnes sisuskalujen täydellinen pettäminen laittoi miehen katsomaan omaa päihderiippuvuutta ja elämää silmästä silmään.

Juomisesta tuli Kinnuselle synonyymi kuolemalle. Tämän oivaltaminen oli tie raittiuteen.

Nykyisin hän työskentelee päihdeterapeuttina ja muutosvalmentajana, jonka vastaanotolle hakeutuvat ongelmissaan jopa kokonaiset yhtyeet.

Päihdeongelmien peruskaava menee yhtyeissä samankaltaisesti kuin perheissä, työpaikoilla ja missä vain pienyhteisöissä. Kun yksi juo, muut kärsivät ja yrittävät paikkailla juomisen ikäviä seurauksia.

– Yksi bändissä dokaa paljon ja muut hermostuvat, kun tämä yksi jatkuvasti tyrii, vaikka muut panostavat bändiin. Jokaisella on siinä kuviossa omat vakiintuneet roolinsa. Yhtyeissä on monesti myös yksi superhuolehtija, joka hoitaa, paikkaa ja
selittää juopon mokaamat asiat parhain päin. Siitä tulee se perheen lapsenvahti, Kinnunen naurahtaa.

Teksti: Janne Ora

Jussi Kinnusen laaja haastattelu ilmestyy Demokraatin viikkolehdessä torstaina 16. marraskuuta ja verkkoversio jutusta keskiviikkona 15. marraskuuta

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Heinäluoma – Maailma minuutissa: ”Miten ihmeessä Linnan romaanin filmatisointi voi puhutella kolmatta kertaa?”

Kansanedustaja Eero Heinäluoma toivottaa blogissaan suomalaisille ja satavuotiaalle Suomelle onnea.

Videon kuvasi ja editoi Pekko Korvuo.

Heinäluoma – Maailma minuutissa: ”Näin kauniisti puhuu Antero Vartia” + peukut 3 kansanedustajalle

Kuva: Pekko Korvuo

Kansanedustaja Eero Heinäluoma kommentoi blogissaan politiikan käänteitä.

Heinäluoma pureutuu tällä kertaa hallituksen perumaan kimppa-asumisen asumistuen leikkaukseen. Tviitin murtajassa puolestaan pohditaan kansanedustaja Antero Vartian (vihr.) filosofiaa.

Videon kuvasi ja editoi Pekko Korvuo.

Heinäluoma – Maailma minuutissa: Feministinen ulkopolitiikka, voiko sitä syödä?

Kuva: Pekko Korvuo

Kansanedustaja Eero Heinäluoma kommentoi uudessa blogissaan politiikan käänteitä.

Videon kuvasi ja editoi Pekko Korvuo.

Ex-jääkiekkoilija, kansanedustaja Ville Skinnari, tarvitaanko politiikassa munasuojia?

Kuva: Pekko Korvuo

Lahdesta maailmalle ponnistanut toisen polven kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) löysi eräänä marraskuisena päivänä itsensä Demokraatin terapiasohvalta pohtimassa omaa asemaansa ympäröivässä maailmassa.

Haastattelun tuoksinassa entinen ammattikiekkoilija muun muassa löysi oman herkän puolensa sekä pohti demaripoliitikolle sopivaa automerkkiä.

Demokraatti selvittää Mikä meno? -videohaastatteluilla kentän kuulumisia. Tarkoituksena on raottaa rennolla ja humoristisella otteella kansanedustajien työnaamiota ja löytää vaikuttajien sisäinen velmuilija.

Skinnaria haastatteli Topi Juga. Kuvaajana ja editoijana toimi Pekko Korvuo.

Ihmisten on helppo tuntea myötätuntoa omaa ryhmää kohtaan, sanoo filosofi Frank Martela, mutta kuinka lisätä sitä työpaikoilla?

Kuva: Jari Soini

Filosofi ja tietokirjailija Frank Martela kertoo Demokraatin videohaastattelussa, mikä olisi ensimmäinen askel myötätunnon lisääntymiseen suomalaisilla työpaikoilla:

– Luottamuksen lisääminen eri työntekijäryhmien välillä, esimiesten ja alaisten tai eri yksiköiden välillä. Ongelma on se, miten tuntea myötätuntoa sitä ryhmää kohtaan, joka ei ole se oma ryhmä. Mitä jyrkempiä kuiluja meillä on esimerkisi duunareiden ja esimiesten välillä, sitä vaikeampi on tuntea keskinäistä myötätuntoa, Martela kertoo.

Lisäksi hän vastaa, mitä myötätunnon lisääntyminen voisi tuoda tullessaan:

– Se lisäisi inhimillisyyttä työpaikoilla. Pystyisimme kohtaamaan toinen toisemme ihmisenä, joka olisi varmasti hyvä jokaisen osapuolen omalle hyvinvoinnille. Kun meillä on myötätuntoisempi työyhteisö, on turvallisempi ilmapiiri, ja ihmiset uskaltavat ilmaista itseään paremmin. Tiedonkulku paranee, joka on nykyisessä tietoyhteiskunnassa hyvin keskeistä innovatiivisuuden kannalta, Martela jatkaa.

Frank Martelan laaja haastattelu ilmestyy Demokraatin viikkolehdessä 9. marraskuuta.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta