Politiikka

”Suomalaiset eivät tarvitse toista Kela-sotkua” – pormestariehdokas Sipilälle: Lopettakaa valinnanvapauslain valmistelu

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen vetoaa pääministeri Juha Sipilään soten valinnanvapauslain valmistelun keskeyttämiseksi.

Haataisen mukaan tämän viikon tieto siitä, että keskeiset ministeriön kansliapäälliköt ja soten päävalmistelija Tuomas Pöysti ovat lehtitietojen mukaan vaatineet valinnanvapauslainsäädännön valmistelun lykkäämistä vaatii pääministeriltä toimia.

— Päivä päivältä käy yhä selvemmäksi, ettei uutta soten valinnanvapausmallia ole mahdollista kirjoittaa lakitekstiksi hallituksen kaavailemassa aikataulussa. Nyt asiantuntijat ja lain kirjoittajat soittavat varoituskelloja kovaan ääneen.  Pääministeri Sipilän olisi nyt osoitettava johtajuutta ja vihellettävä soten valinnanvapausvalmistelu poikki.

Mittakaava on vielä massiivisempi ja koskettaa jokaisen suomalaisen arkea.

Haataisen mukaan hallitusta on toistuvasti varoitettu sekä oikeuskanslerin, että lainsäädännön arviointineuvoston puolelta kiireen tuomista pulmista lakiesitysten tasoon.

— Suomalaiset eivät tarvitse toista Kela-sotkua.  Kelan toimeentulotukiuudistuksessa mentiin hyvä tavoite edellä, mutta toteutuksessa muutosvaiheen vaativuutta vähäteltiin, kuvaan astui kiire ja unohdettiin ihmisten arki ja tarpeet. Nyt hallitus on toistamassa tätä samaa virhettä ihmisten sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tosin mittakaava on vielä massiivisempi ja koskettaa jokaisen suomalaisen arkea.

Haatainen muistuttaa, että edelleenkin on hyvin aikaa sille, jotta valinnanvapautta ryhdyttäisiin muokkaamaan kaikkien puolueiden kesken, sillä uudistushan astuu täydellisesti voimaan vasta seuraavalla hallituskaudella.

— SDP:llä on halukkuutta parantaa kansalaisten omaa päätösvaltaa ja valinnanvapautta sote-palveluissa ja olemme mielellämme mukana, jos kutsu parlamentaariseen työhön tulee mukaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat