Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Suomalaisia palkittiin EU:n tasa-arvokilpailussa – Urpilainen: ”Mimmit koodaa -ohjelma näyttää esimerkkiä”

Lehtikuva-AFP
Suomen EU-komissaari Jutta Urpilainen.

Suomalainen Mimmit koodaa -ohjelma nousi neljännelle sijalle EU:n tasa-arvokilpailussa, jossa palkittiin viisi eurooppalaista tasa-arvohanketta 170 ehdokkaan joukosta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Mimmit koodaa -ohjelma kannustaa ohjelmistoalasta kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista. Se on saanut Suomessa 5000 naista koodaamisen pariin. Suomen EU-komissaari Jutta Urpilainen onnitteli palkittuja Brysselissä.

– EU tarvitsee tasa-arvoa siinä missä Suomikin, ja #mimmitkoodaa-ohjelma näyttää esimerkkiä miten konkreettisia tuloksia voidaan saada aikaan. Tässä ovat muutosta haluavat naiset ja mahdollisuuksia tarjoavat yritykset lähteneet ohjelmistoalalla yhteistyöhön, jonka vetovoima on osoittautunut erittäin suureksi. Olen iloinen, että Suomi näin näyttää mallia, miten tasa-arvo ja hyvinvointi etenevät käsi kädessä, Urpilainen sanoi tiedotteen mukaan.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea jakaa palkinnon ohjelmille tai hankkeille, jotka toimivat sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta EU-maissa. Kilpailun teemana oli tänä vuonna saada enemmän naisia Euroopan yhteiskunta- ja talouselämään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Milja Köpsi, Rasmus Roiha ja Jutta Urpilainen tapasivat Brysselissä. (Kuva: Ohjelmisto- ja e-business ry.)

Mimmit koodaa -ohjelman koordinaattori Milja Köpsi kertoo olevansa onnellinen kovan työn palkitsemisesta, ennen kaikkea osallistuvien 5000 naisen näkökulmasta.

– Emme aloittaessamme rohjenneet odottaa oikeastaan yhtään mitään. Nyt, kiitos upeiden naisten ja ennakkoluulottomien yritysten, olemme täällä. Neljäs sija tässä mahtavassa kisassa on meille aivan yhtä hieno kuin ensimmäinen, täällä on ollut tänään vain voittajia – kaikki naiset ovat nyt voittajia, Köpsi hehkuttaa tiedotteessa.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha kertoo, että Mimmit koodaa -toimintaa on tarkoitus laajentaa Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön apurahan turvin ”aidosti valtakunnalliseksi”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE