Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Suomalaisia urheilijatähtiä Etelä-Afrikassa – ”Seuraamme tilannetta tarkasti”

iStock

Suomalaisten yleisurheilijoiden oltavat harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa on Urheiluliiton (SUL) mukaan turvattu. SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salosen mukaan Etelä-Afrikasta leviämään lähteneestä koronaviruksen omikronmuunnoksesta saatuja tietoja on seurattu ja seurataan aktiivisesti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Urheilijoita, huoltajia ja joukkueen johdon jäseniä on Etelä-Afrikan Potchefstroomissa 13. Sosiaalisen median perusteella leirillä ovat ainakin korkeushyppääjä Ella Junnila ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä.

-  Seuraamme tilannetta tarkasti ja pyrimme kaikin tavoin välttämään kontaktia muiden, kuin oman joukkueen jäsenten kanssa, Salonen kertoo SUL:n tiedotteessa.

Suomalaisten majapaikkana on oma talo, joten majoituksissa tai ruokailuissa joukkueen jäsenten ei tarvitse kohdata ulkopuolisia.

-  Harjoittelusta suurin osa tapahtuu täällä ulkotiloissa, jossa kontaktien välttäminen on helppoa. Paikalla on ylipäätään kohtuullisen vähän kansainvälisiä urheilijoita leirillä. Paikalliset eivät käytä samoja harjoituspaikkoja. Luonnollisesti käytössä ovat myös tutut toimet käsihygienian ja maskien käyttämisen suhteen, Salonen kertoo.

Urheilijoiden lennoissa ei ongelmia

Omikronmuunnostapauksia on toistaiseksi todettu Britanniassa, Saksassa, Italiassa ja Tshekissä. Tanskassa epäillään löytyneen virusmuunnosta kahdelta matkustajalta. Euroopan komissio on suositellut EU-maille eteläisestä Afrikasta tulevan lentoliikenteen pysäyttämistä.

Salosen mukaan suomalaisurheilijat ovat pääsemässä harjoitusleiriltä kotiin aiottujen suunnitelmien mukaan.

-  Urheilijat pyritään samaan Suomeen lentoyhteyksien sallimassa rytmissä. Toistaiseksi urheilijoiden lentojen suhteen ei ole tullut tietoa, että olisi ongelmia, Salonen sanoo.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan Etelä-Afrikasta saapuville tehdään Helsinki-Vantaan lentoasemalla pakollinen terveystarkastus. Edellisen kahden viikon aikana eteläisen Afrikan maissa olleet matkustajat on lauantaista lähtien ohjattu koronatesteihin ja määrätty karanteeniin.

-  Leiriltä palaavat on ohjeistettu seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia testaukseen ja kontaktien välttämiseen liittyen, Salonen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE