Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Suomen ja Ruotsin delegaatiot matkustavat tänään Turkkiin, jonka kerrotaan valmistelleen ”sopimusluonnoksen” neuvottelujen pohjaksi

LEHTIKUVA / AFP Adem Altan
Erdogan on syyttänyt Suomea ja Ruotsia muun muassa "terroristien majoittamisesta".

Suomen ja Ruotsin delegaatiot matkustavat tänään Turkkiin keskustelemaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Turkin ulkoministeriön mukaan delegaatiot tapaavat Ankarassa presidentti Recep Tayyip Erdoganin tiedottajan Ibrahim Kalinin sekä Turkin varaulkoministeri Sedat Önalin.

Turkki on toistuvasti ilmaissut vastustavansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Turkin presidentti Erdogan on syyttänyt maita muun muassa ”terroristien majoittamisesta” viitaten esimerkiksi kurdien sissijärjestöön PKK:hon.

Delegaatioden vierailusta kertoi tiistaina ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) Maailman talousfoorumissa Sveitsin Davosissa järjestetyssä paneelikeskustelussa.

-  Me olemme ymmärtäneet, että Turkilla on omia turvallisuushuolia liittyen terrorismiin. Me uskomme, että meillä on hyviä vastauksia näihin kysymyksiin, koska me olemme osa terrorismin vastaista taistelua. Me uskomme, että nämä kysymykset voidaan ratkaista, Haavisto sanoi.

Haaviston mukaan esillä voi olla myös sellaisia asioita, jotka liittyvät enemmänkin Naton nykyisiin jäseniin, ei niinkään Suomeen ja Ruotsiin.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu kertoi Turkin medialle uutistoimisto AFP:n mukaan, että Ankara on valmistanut ”sopimusluonnoksen” Ruotsille ja Suomelle neuvottelujen pohjaksi. Turkkilaisen HaberTurk-lehden mukaan Cavusoglu sanoi Turkin haluavan sopia Suomelta ja Ruotsilta vaatimistaan toimista kirjallisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE